Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Századik alkalommal öltheti magára a spanyol futballválogatott mezét Fernando Torres a Szaúd-Arábia legjobbjaival vívandó pénteki mérkőzésen.

A Kölyök (El Nino) becenévre hallgató csatár jubileumi fellépésének aligha lehet bármiféle akadálya, már csak azért sem, mert az arab ország együttesével tét nélküli, barátságos meccset játszik Pontevedrában a világ- és Európa-bajnoki címvédő gárda.

A 28 éves Torres, aki klubszinten a BL-győztes londoni Chelsea légiósa, az eddigi 99 válogatott mérkőzésén 31 alkalommal volt eredményes.

Rajta kívül a Barcelona védője, Carles Puyol is most érkezhetett volna el 100. fellépéséhez a spanyol nemzeti csapatban, az ő jubileuma azonban késik, mivel sérült.

A világ- és Európa-bajnok csapatból Xabi Alonso a nyári Eb-n lépte át a bűvös határt, de túl van már a száz válogatottságon Iker Casillas és Xavi Hernandez is.

Sergio Ramos mindössze hét mérkőzésre van ettől, ha sikerülne teljesíteni másfél éven belül, ő lehetne a legfiatalabb spanyol labdarúgó, akinek ez sikerült. David Villa 82, Andres Iniesta 72, Cesc Fabregas 70 válogatottságnál jár.

Mindent egy helyen az Eb-ről