Vágólapra másolva!
Kettészakadt a Real Madrid öltözője az elmúlt napok hírei alapján, a repedés állítólag két boldogtalan sztár, Cristiano Ronaldo és Iker Casillas közt keletkezett. A Rayo Vallecano hétfő esti legyőzése után viszont úgy tűnik, olvad a jég, Ronaldo talán már túltette magát azon is, hogy a Real spanyoljai kinevették, mikor a barcelonás Iniesta lett az Év játékosa.

Minden baj Ronaldo titokzatos szomorúságával kezdődött. A Real Madrid frontembere egy szeptemberi eleji napon két gólt is lőtt a Granada kapujába, de egyiknek sem örült. Úgy tűnt, a szerződéshosszabbítás, és tudásához képest méltatlanul alacsony fizetés jár a portugál fejében, ám később azt mondta: nem a pénz miatt hisztizik.

A következő fordulóban a Real kikapott Sevillában, ami után viszont José Mourinho edző gurult be, kijelentve: "sok játékosomnak a futball nem prioritás. Ez egy olyan csapat volt, amely nem akar szenvedni." Az edző ugyanakkor legalább arról is beszámolhatott, hogy elmúlt Ronaldo szomorúsága.

Mindjárt a következő meccsen aztán megint kitört az érzelmek vihara a Bernabeu felett. A Real-játékosok összekapták magukat, elképesztő végjáték után 3-2-re megverték a Manchester Cityt a BL első körében, a győztes gólt Ronaldo lőtte az utolsó percben. Csakhogy ennél a találatnál a csapat saját nevelésű kapusa úgy állt, mintha csak egy bedobást nézne.

Forrás: AFP/Getty Images/Kevork Djansezian

Mindjárt több magyarázat is napvilágot látott Casillas bújáról, az egyik szerint meghalt a fiatal lengyel fiú, Dawid Zapise, akivel a nyári Eb-n találkozott, és akinek egyetlen vágya volt, hogy láthassa élőben védeni a kapust. A másik lehetőség szerint Casillasnak nem tetszett, hogy Sergio Ramos kimaradt a keződőből. És már akkor is felmerült, hogy Ronaldo és Casillas nem szívleli egymást.

Madridban az élet sosem áll meg, legfeljebb egy nappal elhalasztanak valamit. A Real újabb fellépése, a vasárnapról hétfőre áttett Rayo Vallecano elleni városi csata rögtön újabb Ronaldo-gólt hozott, amit Casillas megint faarccal bámult végig.


Casillas by rrmisas


Azt pletykálják, a páros az Év játékosa díjátadón kapott össze. Az El Confidencial Digital úgy tudja, a Real néhány spanyol játékosa kifejezetten örült, még nevetett is, hogy a barcelonás Andrés Iniesta kapta az elismerést, lepipálva ezzel Ronaldót.

Casillas ugyanakkor később, Ronaldo szomorúsága idején is kiállt a csapattársa mellett: "Egy madridinak, legyen játékos vagy szurkoló, igazi öröm, hogy itt van Cristiano. Mindenki jól jár, Cristiano boldog, mert Madridban marad, a szurkolók boldogok, amiért itt van. A Real-drukkerek elvárása magas, de ez minden játékossal szemben igaz."

A kapus ezzel a problémák egy újabb lehetséges forrását tárta fel, felidézve az előző idény végét, mikor Ronaldót nemigen szívlelték a szurkolók, a szupersztár és a lelátó viszonya hetekre hűvössé vált.

A csapaton belül ugyanakkor pillanatnyilag rend van, Casillas legalábbis tagadta, hogy Mourinho leült volna egy mindent tisztázó beszélgetésre Ronaldóval. "Láttam Ronaldót, de nem volt semmilyen megbeszélés, semmi rendkívüli történés."

Erre utalhat a Rayo legyőzése után a Facebookra feltett kép is, melyen Casillas átkarolja Ronaldót, aki a hüvelykujjával jelzi elégedettségét, miközben mindketten szélesen mosolyognak. "Vidámsággal kell ezt kezelni" - írta a képhez Casillas.