Vágólapra másolva!
Jobban játszott a Real Madrid, mégis az utolsó percig kellett várnia a győztes gólra a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A PSG simán verte a Dinamo Kijevet, Zlatan Ibrahimovic már hatodik csapatával játszott BL-meccset. Az Olimpiakoszt Megyeri Balázs sem tudta megóvni a vereségtől, Juhász Rolandnak tizenegy perc jutott az Anderlecht milánói pontszerzésekor.

Real Madrid - Manchester City 3-2 - élő közvetítés

BL: Megyeriék kikaptak, megégett a Zenit és a Dinamo Kijev

Mourinho térden csúszva ünnepelt - a nap sportképe

Meglepetéssel kezdődött a D csoport rangadója: Robert Mancini még a cserepadra sem jelölte a nyári Eb egyik legjobbját, Mario Balotellit, aki ráadásul a honfitársa is az olasz trénernek. Sergio Agüero sem volt még elég jól ahhoz, hogy a pályán legyen, nemrég épült fel térdsérüléséből az argentin csatár, így csak a kispadra ülhetett le. A másik oldalon bivalyerős volt a kispad: a José Mourinhóval állítólag szócsatát vívott Sergio Ramos kimaradt a kezdőből, csakúgy, mint Karim Benzema, Kaká és Mesut Özil.

Ronaldo nagy önbizalommal, ám roppant gyenge távoli kísérletekkel kezdett, előbb nyolc, majd öt méterrel lőtt a kapu mellé, aztán egy biciklicsel után, 12 méterről csak Joe Hart remek vetődésének köszönhette a City, hogy nem változott az eredményjelzőn a nulla nullás kiírás.

Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Nézze meg a mérkőzés galériáját!

A ManCity mintha 0-0-ra játszott volna, a Real ezt élvezte, a könnyen zavarba hozható angol védelmet könnyen zavarba hozta, főleg a 16-oson kívüli lövéseknél kerültek egyértelmű, tiszta helyzetbe a madridiak. De hiába tüzelt Di Maria is többször, Hart parádés formában védett.

A City támadójátéka nagyon akadozott, igazi helyzete nem is volt az első 45 percben, a Real viszont a második félidőben is ugyanott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta. Sorra dolgozta ki a helyzeteket, és főképp távolról próbálta bevenni Hart kapuját. A játékrész derekán a balhátvéd Marcelo volt a legközelebb a gólszerzéshez, kétszer is megunta a társak tétlenségét, és két nagy bombája csak centikkel tévesztett célt.

Aztán jött a hideg zuhany: a cserekén beállt Dzeko talán az első labdaérintéséből gólt rúgott, egy gyors kontra után az egy pillanatra kihagyó Real-védelem megingását kihasználva 15 méterről, ballal mattolta Casillast a 69. percben. Ez volt a Manchester City első keddi helyzete. Rögtön jött is Benzema és Modric a Realba arról a bizonyos bivalyerős kispadról.

Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Nézze meg a mérkőzés galériáját!

Fantasztikus folytatás következett, a fáradhatatlanul tüzelő Marcelo távolról csak betalált a 76. percben (1-1), de a Citynek erre is volt válasza, a szintén csereként beállt Kolarov beadásnak szánt távoli szabadrúgásból megtréfálta Casillast, aki benne volt ebben a gólban. A középkezdés után alig telt el egy perc, és Benzema egy szép kapura fordulás után, 16 méterről laposan a helyére küldte a labdát (2-2).

A Real - Mourinhóval az élen - már a döntetlennek is nagyon örült, el lehet képzelni, hogy miként ünnepelt a portugál edző, amikor Ronaldo a 90. percben a győztes gólt is bevágta 12 méterről a végére talán mentálisan elfáradt Hart kapujába (3-2).


Ha Mourinho így ünnepelné a BL-győzelmet, azon sem csodálkoznánk, bár nem csoda, hogy a Real pocsék spanyolországi szezonkezdete után nagy sikernek tartja a szakember az angol bajnok két vállra fektetését.

A Real története során még mindig nem veszítette el első hazai mérkőzését egyetlen európai klubversengésben sem (41 győzelem, 2 döntetlen), sőt a legutóbbi tizenhárom hazai BL-találkozójából tizenkettőt megnyert, s kedden a 100. győzelmét szerezte meg a sorozatban.

Forrás: AFP/Javier Soriano

Nézze meg a mérkőzés galériáját!

A D csoport másik mérkőzésén a Dortmund a hajrában szerzett Lewandowski-góllal verte a holland Ajaxot.

Az A csoportban a Porto idegenben, a Paris Saint-Germain hazai pályán gyűjtötte be a három pontot. A portugál együttes Dinamo Zagreb otthonában nyert 2-0-ra, így nem tört meg a horvátok rossz sorozata.

A Dinamo most szerepel negyedszer a BL csoportkörében, de még sohasem tudott gólt szerezni az első mérkőzésén. 1998-ban hazai pályán az Ajax ellen játszott 0-0-t, egy évvel később az Old Traffordon ugyanilyen eredményt ért el. Tavaly a Maksimir-stadionban a Real Madrid 1-0-ra győzött, a Porto most 2-0-ra.

A PSG könnyedén verte 4-1-re a Kijevet, a hazaiaknál gólt szerzett az a Zlatan Ibrahimovic, aki az Ajax, a Juventus, az Inter, a Barcelona és az AC Milan után a BL-történetében először hatodik csapata színében lépett pályára.

A B csoportban a francia Montpellier ugyan meglepte az Arsenalt, de Belhanda pimasz panenkás tizenegyesére Podolski és Gervinho két perc alatt válaszolt, így a 18. percre kialakult az 1-2-es végeredmény.

Ennyi lett az Olimpiakosz-Schalke meccs is, pedig Höwedes találatát az 58. percben még sikerült kiegyenlítenie a hazaiaknak, de Abdoun találatát követően Huntelaar egy perc múlva válaszolt. Sőt a holland csatárnál még az a luxus is belefért, hogy egy büntetőt a kapufára bombázzon.

A C csoportban a spanyol Málaga magabiztos 3-0-s győzelmet aratott a szentpétervári Zenit ellen, míg a 150. BL-meccsén pályára lépő AC Milan nem bírt Juhász Roland csapatával, az Anderlechttel. A magyar védő a 79. percben állt be.

A játéknap össze gólja: