Vágólapra másolva!
Egy magyar játékos és egy Magyarországon szereplő kapus is bekerült a hét világválogatottjába, amelynek csatársorában két egészen fantasztikus formában lévő támadó található, akik egyaránt mesterhármast értek el, sőt, egyikük kétszer is triplázott.

Kapus:
Mladen Bozovic (montenegrói, Videoton): A fehérváriak sorozatban ötödik Európa Liga-mérkőzésükön nem kaptak gólt, de ez még nem lett volna elég a továbbjutáshoz a Trabzonspor ellen. A büntetőpárbajban azonban Bozovic kivédett egy tizenegyest, egy másiknál pedig szerencséje is volt, mert a kapufáról a hátára pattanó labda nem jutott be a hálóba.

Hátvédek:
Martin Lorentzson (svéd, AIK Stockholm): Azok után, hogy az első meccsen a svédek otthon kaptak ki 1-0-ra a CSZKA Moszkvától, kevés esélyt adtak a továbbjutására az Európa Ligában, de a stockholmiak idegenben is nyerni tudtak 2-0-ra. Az első gólt a jobbhátvéd Lorentzson érte el, aki a hét végi bajnokin a Helsingborg ellen is betalált.

Carl Medjani (algériai, AC Ajaccio): A korzikaiaknak a negyedik fordulóban végre sikerült megszerezniük első győzelmüket, az áldozat pedig az Evian TG volt. Az Ajaccio megúszta kapott gól nélkül a meccset, és a középhátvéd Medjani remek teljesítményét góllal koronázta meg.

Winston Reid (új-zélandi, West Ham United): Az első két fordulóban a Fulham hétszer volt eredményes, de a West Ham ellen a csapat nem tudott betalálni, amiben nagy szerepe volt a West Ham védelmének. Az új-zélandi Reid ráadásul nem csak az ellenfél csatárait állította meg remekül, hanem maga is eredményes volt.

Jérémy Morel (francia, Olympique Marseille): Négy forduló után már csak egy százszázalékos együttes van a Ligue 1-ben, az OM eddig mindegyik mérkőzését megnyerte. A hét végén a Stade Rennes ellen úgy győzött 3-1-re, hogy az első gólt a balhátvéd Morel érte el - akinek ez volt az első találata a Marseille színeiben.

Középpályások:
Thomas Müller (német, Bayern München): A müncheniek már a Bundesliga második fordulójában jelezték, hogy ebben a szezonban nem ismernek kegyelmet. A Stuttgart hat gólt kapott Münchenben, és Müller a maga két találata mellett kettő másikat előkészített.

Santi Cazorla (spanyol, Arsenal): Az Arsenal az első két fordulóban képtelen voltak betalálni, de a Liverpool ellen megtört a jég, és idegenben nyert 2-0-ra. A nyáron igazolt spanyol középpályás, Cazorla az első gólt előkészítette, a másodikat pedig maga rúgta honfitársa, José Reina hálójába.

Pirmin Schwegler (svájci, Eintracht Frankfurt): Az újonc frankfurtiak egyelőre tartják a lépést a Bayernnel a Bundesligában, hiszen ugyanúgy két győzelemmel állnak. A hét végén idegenben rúgtak négyet, amelyből egyet a csapatkapitány Schwegler vállalt, de a középpályás nem csak gólja, hanem hatalmas mezőnymunkája miatt is a meccs egyik legjobbja volt.

Huszti Szabolcs (magyar, Hannover '96): A középpályás a nyáron tért vissza egykori klubjához, és a Slask Wroclaw elleni Európa Liga-mérkőzésen meg is szerezte első gólját a szezonban - majd a másodikat is. A hét végén a VfL Wolfsburg ellen viszont az előkészítésben jeleskedett, hiszen mind a négy találatnál ő adta a gólpasszt.

Csatárok:
Robin van Persie (holland, Manchester United): Nem sokkal a lefújás előtt a MU drukkerei még haragudtak a csatárra, aki a Southampton ellen 1-2-es állásnál ellezserkedett egy tizenegyest. A hajrában azonban Van Persie javított, hiszen kétszer is betalált, a MU pedig így 3-2-re nyert az Arsenaltól érkezett csatár triplájával.

Radamel Falcao García (kolumbiai, Atlético Madrid): Egy hét alatt két mesterhármast is szerzett a madridiak támadója. A bajnokságban az Athletic Bilbao elleni triplázást követően az Európai Szuperkupa fináléjában is háromszor volt eredményes a Chelsea ellen, bizonyítva, hogy kevés csatár van nála jobb formában jelenleg.

www.globalsoccerapp.com