Vágólapra másolva!
A Diósgyőr labdarúgócsapata a tervek szerint 800 millió forintért felújítja jelenlegi stadionját, az átadásra legkorábban jövő áprilisban kerülhet sor.

A Boon.hu írása szerint a stadion látványterve megfelel annak a korábbi elképzelésnek, miszerint az atlétikai futópálya megszüntetésével a focipálya közelebb kerülhet a nézőkhöz, és a jelenlegi tribün elé fedett lelátót építenének.

A honlap szerint a tribün épületében lévő helyiségekben továbbra is irodák és öltözők lesznek. A két kapu mögött szintén a pálya alapvonalával párhuzamos fedett lelátókat terveznek, így lenne teljes az angol típusú fociaréna.

A DVTK 800 millió forintos stadionrekonstrukciós pályázatot nyújtott be a hazai szövetségnek (MLSZ). A költségeket TAO-pénzből állnák, és legjobb esetben jövő áprilisra lenne kész a felújított aréna.

Dudás Hunor, a DVTK ügyvezető igazgatója hétfőn azt mondta: minden nappal csökken annak az esélye, hogy jövő tavasszal már új létesítményben játsszák a mérkőzéseket, ugyanakkor reméli, az MLSZ minél előbb rábólint a pályázatra.

"A miskolci vállalatok részéről megvannak a szóbeli ígéretek, az építkezéshez mindenképp szükség lesz az összefogásra. Azt gondolom, legkésőbb decemberben el kellene indítani a munkát ahhoz, hogy áprilisban már új stadionban futballozhassanak a diósgyőri játékosok" - fogalmazott az ügyvezető.