Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A héten elkezdődtek a 2014-es labdarúgó-világbajnokság selejtezői Európában is, világválogatottunkban a jobbhátvéd Vanczák Vilmos képviseli a magyar labdarúgást, így először került egy csapatba Mesut Özillel és Frank Lamparddal.

Kapus:
Allan McGregor (Skócia): a Szerbia elleni hazai, gól nélküli döntetlenről nehéz eldönteni, hogy jó eredmény-e a skótok számára, azonban a mérkőzés képe alapján inkább a hazaiak örülhettek az egy pontnak, hiszen kapusuknak, McGregornak több bravúros védést is be kellett mutatnia.

Hátvédek:
Vanczák Vilmos (Magyarország): a Sion légiósa a válogatottban eddig többnyire a védelem közepén vagy bal oldalán szerepelt, pedig klubjában rendszeresen jobbhátvédként játszik, és ezúttal Egervári Sándor is itt vetette be. Andorra ellen a mezőny egyik legjobbja volt, adott egy gólpasszt és kiharcolt egy tizenegyest.

Ricardo (Zöld-foki-szigetek): Afrikában nem vb-selejtezőket játszottak a hét végén, hanem a 2013-as kontinensviadal selejtezőit, és az egyik legnagyobb meglepetés Kamerun 2-0-s veresége volt a Zöld-foki-szigeteken. A hazaiak első találatát a Portugáliában futballozó védő, Ricardo szerezte.

Vincent Kompany (Belgium): a belga válogatott lemaradt a két legutóbbi világbajnokságról, ám a csapatnak ezúttal minden esélye megvan, hogy ott legyen Brazíliában. A keretben rengeteg topligás futballista van, akik közül most a középhátvéd Kompany remekelt, Wales ellen idegenben gólt fejelt, és a védelmet is remekül irányította.

Nikosz Szpiropulosz (Görögország): nehéz meccset nyert a görög válogatott a világbajnoki selejtezők rajtján, hiszen Lettországban a hazaiak a félidőben még 1-0-ra vezettek. A vendégek azonban a szünet után fordítani tudtak, és ebben nagy szerepe volt a balhátvéd Szpiropulosznak, aki az egyenlítő gólt szerezte.

Középpályások:
Gabriel Torje (Románia): a magyar válogatottal azonos csoportban szereplő románok számára jobban nem is kezdődhetett volna a 2014-es vébé kvalifikációs sorozata, hiszen idegenben nyertek 2-0-ra Észtország ellen. A meccs hőse a jobbszélső Torje volt, aki az első gólt szerezte, a másodikat pedig előkészítette.

Mesut Özil (Németország): a Real Madridban a legutóbbi bajnokin csak a kispadra szorult a németek karmestere, de a válogatottban ebből semmi sem látszott meg a teljesítményén. A feröeriek ellen a csapat sokáig csak szenvedett, de Özil duplájának köszönhetően végül fölényes lett a győzelme.

Frank Lampard (Anglia): a rutinos középpályás sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a nyári Európa-bajnokságot, de Roy Hodgson továbbra is számít rá, és a Moldova elleni vb-selejtezőn kiderült, hogy jó az öreg a háznál. Lampard magabiztosan értékesített egy tizenegyest, majd pedig fejjel volt eredményes.

Viktor Fajzulin (Oroszország): győzelemmel zárta első tétmeccsét az orosz válogatott élén a nyáron kinevezett szövetségi kapitány, Fabio Capello, és három pont megszerzésének egyik fő letéteményese a balszélső Fajzulin volt, aki csupán másodszor játszott a címeres mezben, ám nagyon fontos gólt ért el.

Csatárok:
Pablo Osvaldo (Olaszország): az olaszok olyan csatárduóval kezdett Bulgária ellen, amelynek tagjai korábban egyetlen gólt sem szereztek a válogatottban. A szófiai meccs után azonban mindez alaposan megváltozott, hiszen a bombaformában lévő Osvaldo kétszer is betalált.

Vedad Ibisevic (Bosznia-Hercegovina): a bosnyákok a várakozásnak megfelelően gólzáporos diadalt arattak Liechtenstein ellen, és csatáraik kifejezetten jó napot fogtak ki, elvégre Edin Dzeko és Ibisevic is mesterhármast ért el. Utóbbi ráadásul gólpasszokat is kiosztott.

www.globalsoccerapp.com

Mindent egy helyen az Eb-ről