Vágólapra másolva!
Tomislav Sivicet nevezték ki csütörtökön a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MVM Paks új vezetőedzőjének.

A klub tájékoztatása szerint a szezon végéig szóló szerződést kötött a 46 éves szerb szakemberrel, aki korábban a Kecskemétet irányította, s kupagyőzelemre vezette 2011-ben.

Kis Károly vezetőedző augusztus elsején, az első fordulóban a Pécstől elszenvedett vereséget követően távozott Paksról, s helyét ideiglenesen Máté Csaba vette át. Utóbbival az együttes három döntetlent ért el és egyszer, éppen múlt hétvégén az újonc Egertől kikapott, így öt forduló után még nyeretlen a bajnokságban.

Jelenleg 13. helyen áll a tabellán. Sivic érkezése előtt egyébként azt lehetett olvasni, a csak hazai játékosokat foglalkoztató Paks magyar edzőt akar, és a jelöltek között Várhidi Péter, Bozsik Péter és Horváth Ferenc neve is felmerült.

Az előző négy fordulóban a Paksot megbízott vezetőedzőként irányító szakember távozott, s a holland Ricardo Moniz mellett a Ferencváros másodedzője lett. Sivic szombaton a Haladás vendégeként mutatkozhat be új csapatánál, amely egy játékost is igazolt: Lázok János az MTK-tól érkezett és kétéves szerződést írt alá.

Vezetőedző-váltások az OTP Bank Liga 2012/13-as idényében:
2012. augusztus 1.: Kis Károly helyett Máté Csaba (Paks, ideiglenesen)
2012. augusztus 20-21.: Détári Lajos helyett Ricardo Moniz (FTC)
2012. augusztus 27.: Bene Ferenc helyett Kovács László (Pápa, ideiglenesen)
2012. augusztus 30.: Máté Csaba helyett Tomislav Sivic (Paks)