Vágólapra másolva!
Dimitar Berbatov, a Manchester United csatára ígéretével ellentétben nem érkezett meg Firenzébe szerdán. A Fiorentina vezetése a játékost és az őt megkörnyékező csapatokat is becstelenséggel vádolja, és közölte: a bolgár nem méltó a lila mez viselésére.

Berbatov lilára cseréli a MU piros-fehér mezét

Az olasz klub irányítói csütörtökön kemény hangvételű közleményben jelezték, hogy Berbatov és ügynöke annak ellenére nem utazott el Firenzébe, hogy megvették nekik a repülőjegyet.

"Mindez más, hanyag és arrogáns klub akcióinak köszönhető, ami túlmegy minden határon, s megsérti az etika és a fair play szabályait" - áll a dokumentumban. "Ami a játékost illeti, ezek után örülünk, hogy nem jött el, nem érdemli meg, hogy a Fiorentina mezét viselje."

A firenzeiek azért orroltak meg nagyon a 31 éves csatárra, mert - sajtóhírek szerint - tulajdonképpen már szinte mindenben megállapodtak vele, s nagyon közel voltak ahhoz, hogy aláírjon a klubhoz. Az utolsó pillanatban azonban az angol Fulham és az olasz bajnok Juventus is megkereste Berbatovot, s most úgy tűnik, a londoni csapathoz fog szerződni.

A Fiorentina által megszólított csapatok közül a Juventus általános igazgatója, Giuseppe Marotta visszautasította a vádakat.

"Teljesen korrektül jártunk el, csak akkor kerestük meg Berbatovot, miután tudomást szereztünk róla, hogy visszautasította a Fiorentina ajánlatát" - mondta, hozzátéve, hogy a játékos jelezte: családi okok miatt inkább Angliában szeretne maradni továbbra is.