Vágólapra másolva!
A Bolton Wanderers hivatalos honlapján jelentette be, hogy az orvosai tanácsára visszavonul a profi labdarúgástól Fabrice Muamba. Bogdán Ádám csapattársa még márciusban esett össze a Tottenham elleni mérkőzésen, és 78 percre leállt a szíve.

"Amióta elhagytam a kórházat, abban a hitben éltem, hogy egy napon majd folytathatom a karrieremet és a Bolton színeiben játszhatok. De a legújabb hírek, amiket az orvosomtól kaptam, nem azt támasztják alá, amit reméltem. Ezért bejelentem, hogy visszavonulok a profi labdarúgástól" - nyilatkozta az angol középpályás.

Hozzáfűzte, nagyon szerencsésnek érzi magát, amiért eljutott a legmagasabb szintre.

"Köszönöm Istennek, hogy életben vagyok, és még egyszer meghajolok az orvosi stáb előtt, akik küzdöttek értem. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott a karrierem során és a Bolton szurkolóknak, akik egész végig hihetetlenek voltak."

A Bolton menedzsere, Owen Coyle a támogatásáról biztosította Muambát: "Beszéltünk Fabrice-szal és jól tudja, hogy mindenben támogatni fogjuk. Nyilvánvaló, hogy rendkívül csalódott, de mindenki láthatta, hogy mekkora harcos, mennyire erős mentálisan és fizikálisan is. Tudjuk, hogy nagyszerű dolgokat fog elérni, a legfontosabb, hogy még ma is köztünk van." - zárta nyilatkozatát Bogdán Ádám edzője.

A 24 éves középpályásnak március 17-én, a Tottenham elleni FA-kupa-meccs első félidejében állt le a szíve, az orvosoknak 78 perccel később a klinikai halál állapotából sikerült visszahozni őt. A kórházat csak egy hónap elteltével hagyhatta el, és egészen eddig a visszatérésre készült.