Vágólapra másolva!
Monacóban csütörtök koraeste sorsolják a Bajnokok Ligája csoportjait, a harminckettes mezőnyben tizenegy korábbi győztes és három újonc szerepel.

A harminckét csapatot nyolc négyes csoportba sorolják majd, és azonos országbeliek nem kerülhetnek össze. A korábbi győztesek közül a leglejjebb a Celtic és a Dortmund került, mindkét csapat a negyedik kalapból várja a sorsolást, míg az első kalapban található nyolc klub közül csak az Arsenal mondhatja el magáról, hogy még nem nyert BEK-et/BL-t.

Ha a legerősebb négyest akarnánk összerakni a kínálatból akkor a Real Madrid, Manchester City, Juventus, Dortmund tűnik elsőre a legdurvábbnak. A a legkevésbé ütős csoport pedig így nézhetne ki: Porto, Dinamo Kijev, Galatasaray, Nordsjaelland. A sorsolás 17.45-kor kezdődik és a Digisport 1, valamint a Sport 1 élőben közvetíti.

Első kalap: Chelsea (angol), Barcelona (spanyol), Manchester United (angol), Bayern München (német), Real Madrid (spanyol), Arsenal (angol), Porto (portugál), Milan (olasz).

Második kalap: Valencia (spanyol), Benfica (portugál), Sahtar Donyeck (ukrán), Zenit (orosz), Schalke 04 (német), Manchester City (angol), Braga (portugál), Dinamo Kijev (ukrán).

Harmadik kalap: Olimpiakosz (görög), Ajax (holland), Anderlecht (belga), Juventus (olasz), Lille (francia), Szpartak Moszkva (orosz), PSG (francia), Galatasaray (török).

Negyedik kalap: Celtic (skót), Dortmund (német), BATE Boriszov (fehérorosz), Dinamo Zagreb (horvát), CFR Cluj (román), Montpellier (francia), Nordsjaelland (dán), Málaga (spanyol).