Vágólapra másolva!
Az európai kupák selejtezőiből és az olimpiai focitornáról lehetett bekerülni a hét világválogatottjába. Négy olyan játékos is akad, akinek van magyar klubtársa.

Kapus:

Lee Bum Young (Dél-Korea): Nem lehet egyszerű kapusposzton csereként pályára lépni egy nemzetközi torna negyeddöntőjében, de a dél-koreai Lee Bum Youngból így lett hős az olimpián. Lee-nek kapustársa sérülése miatt a második félidőben kellett beállnia, de a büntetőpárbajban kivédte Daniel Sturridge lövését.

Hátvédek:

Grzegorz Wojtkowiak (lengyel, 1860 München): Király Gábor klubja győzelemmel rajtolt a Bundesliga 2-ben, amiben nagy szerepe volt a magyar kapusnak is, de a Jahn Regensburg elleni találkozón a három pontot érő találatot a lengyel jobbhátvéd, Wojtkowiak szerezte.

Josida Maja (Japán): Két ázsiai válogatott is ott van a legjobb négy között az olimpián, a negyeddöntőben a japánok viszonylag könnyen nyertek Egyiptom ellen. Az afrikaiak képtelenek voltak betalálni, japán részről pedig még a középhátvéd Josida is eredményes volt.

Bekir Irtegün (török, Fenerbahce): Az isztambuliak tavaly a bundabotrány miatt nem indulhatott a Bajnokok Ligája selejtezőjében, idén viszont a román FC Vaslui ellen kell megküzdenie, és ha a középhátvéd Bekir nem fejel a hálóba a 90. percben, akkor a Fener nagyon rossz pozícióból várhatná a visszavágót.

Christian Pander (német, Hannover '96): Huszti Szabolcs győzelemmel debütált régi-új csapatában, a hannoveriek az Európa Liga selejtezőjében idegenben verték 3-0-ra a St. Patrick's Athleticet, és a balhátvéd Pander is eredményes volt.

Középpályások:

Dejan Mezga (szlovén, NK Maribor): A szlovén bajnokcsapat a Red Bull Salzburggal ellentétben nem vette könnyedén a luxemburgi Dudelange elleni BL-selejtezőt, ennek megfelelően háromgólos előnyt szerzett a visszavágóra. A 4-1-es diadalból a jobbszélső Mezga két góllal vette ki a részét.

Bryan Paul Gerzicich (argentin, Hapoel Ironi Kiryat Shmona): Az izraelieknek immár magyar játékosa is van Lencse László személyében, de a Nyeftcsi Baki elleni BL-selejtezőnek még nem ő, hanem az argentin Gerzicich volt a főhőse, a védekező középpályás ugyanis kétszer is betalált.

Szergej Szemak (orosz, Zenit Szankt-Petyerszburg): A szentpéterváriak egyelőre megállíthatatlannak tűnnek az orosz bajnokságban. A címvédő eddig mindegyik meccsét megnyerte, a harmadik fordulóban idegenben győzött a nagy rivális CSZKA Moszkva ellen 3-1-re, a gólok közül Szemak kettőt szerzett.

Kanu (brazil, Anderlecht): A brüsszeliek középpályása a legendás nigériai támadó iránti tiszteletből vette fel a Kanu művésznevet, és a múlt héten olyan teljesítményt nyújtott, ami méltó ehhez a névhez. Az Ekranas Panevezys elleni BL-selejtező után a Germinal Beerschot ellen is betalált, utóbbi gól ráadásul három pontot ért.

Csatárok:

Leandro Damiao (Brazília): A brazil válogatott egyelőre esélyeshez méltóan szerepel, és ott van a legjobb négy között az olimpián, igaz, a Honduras elleni negyeddöntőben alaposan megizzadt a csapat. A 3-2-es győzelemből Leandro Damiao két góllal vette ki a részét, és egyszer betalált a hét elején az Új-Zéland elleni csoportmeccsen is.

Filip Djuricsics (szerb, SC Heerenveen): A holland klub magabiztos előnyt szerzett a visszavágóra az Európa Liga selejtezőjében, pedig ellenfele a román Rapid Bucuresti volt. A szerb középcsatár, Djuricsics már a kilencedik percben megszerezte a vezetést, majd a második félidőben még egyet hozzátett, a Heerenveen pedig végül 4-0-ra nyert.

www.globalsoccerapp.com