Vágólapra másolva!
Vicente del Bosque, a világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elfogadta Angela Merkel német kancellár felvetését, miszerint örömmel vacsorázna vele.

"A nehézségeink ellenére vidám és optimista népek vagyunk, s ha már szóba került, én is szívesen meghívnám egy estebédre Angela Merkelt. De ragaszkodom hozzá, hogy én állom a számlát" - mondta mosolyogva egy madridi sajtókonferencián a szakember. "Spanyolországot képviselem, így azután én is felelős vagyok azért, hogy jó kép alakuljon ki országunkról Európában."

Az ügy előzménye az, hogy a Süddeutsche Zeitung című napilap összeállításában Boris Becker egykori teniszcsillag azt a kérdést tette fel a kancellárnak, kivel vacsorázna szívesen együtt. A lap összeállításában hírességek tehetnek fel kérdéseket más közismert személyiségeknek.

A focidrukker Angela Merkel, ha teheti, rendre megnézi akár helyszínen is a válogatott mérkőzéseit. A 2010-es, Argentína elleni világbajnoki negyeddöntős győzelem után együtt sörözött a Nationalelffel az öltözőben.