Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A hétközi barátságos válogatott mérkőzések után az angol és a spanyol bajnokság rajtja rengeteg kiváló teljesítményt hozott, hosszú szünet után sok jól ismert név is feltűnt álomcsapatunkban - köztük Lionel Messivel és Gera Zoltánnal.

Kapus:
Joris Delle (francia, OGC Nice): A nizzai együttes az első fordulóban otthon kapott ki a Ligue 1-ben, így a második játéknapon idegenben szerzett pont a Valenciennes ellen nagyon jól jött számára. A szurkolók elsősorban az együttes kapusát, Delle-t éltették, aki bravúrosan védett, és a L'Équipe-től nyolcas osztályzatot kapott.

Hátvédek:
Braniszlav Ivanovic (szerb, Chelsea): Kevesen gondolták volna, hogy a londoniak első gólját a bajnokságban éppen a jobbhátvéd szerzi majd, ráadásul Ivanovic nem egy pontrúgás után volt eredményes, hanem a saját térfeléről megindulva, akcióból talált be - majd a folytatásban az alapfeladatát is remekül látta el.

Paul Baysse (francia, Stade Brest): A bresti szurkolók a rendes játékidő leteltekor csalódottan fogadták, hogy kedvenceik képtelen nyerni az Evian ellen hazai pályán, ám ekkor jött a középhátvéd Baysse, és pályafutása harmadik élvonalbeli találatával megszerezte a három pontot csapatának.

Federico Fazio (argentin, Sevilla): Az andalúz klub győzelemmel rajtolt a Primera Divisiónban, de a Getafe ellen meg kellett izzadnia a három pontért. Szerencsére a védelem Fazio vezérletével remekül zárt, és az argentin középhátvéd egy szögletnél a legmagasabbra ugorva gólt is fejelt.

Michael Orozco Fiscal (Egyesült Államok): Az USA válogatottjának korábban sohasem sikerült nyernie Mexikó ellen az Azteca stadionban, ám a múlt héten megtört ez a sorozat, ráadásul a gólt éppen egy Mexikóban légióskodó játékos szerezte, akit ráadásul nem is az eredeti posztjára, hanem a védelem bal oldalára cseréltek be - de ő jókor volt jó helyen.

Középpályások:
Ángel di María (argentin, Real Madrid): A hétközi barátságos mérkőzések közül a német-argentin összecsapás emelkedett ki, amelyet a dél-amerikaiak 3-1-re nyertek, a Kicker szerint pedig a bombagólt szerző Di María volt a mezőny legjobbja. A jobbszélső a hét végén sem futballozott rosszul klubjában, de ott csak egy gólpasszig jutott.

Michu (spanyol, Swansea City): Az előző idényben még a Rayo Vallecanóban szerepelt játékos a Primera División legeredményesebb középpályása volt, és formáját az angol élvonalra is átmentette, hiszen új csapatában, a Swansea-ben kétszer is betalált - és még egy pazar gólpasszt is adott.

Samir Nasri (francia, Manchester City): A Premier League címvédőjének szurkolói nem panaszkodhatnak az izgalom hiányára, hiszen a csapat megint hátrányból fordítva nyert. Az újonc Southampton ellen a győztes találatot Nasri szerezte, aki végig rendkívül veszélyesen futballozott.

Gera Zoltán (magyar, West Bromwich Abion): A Premier League nyitófordulójának egyik legszebb gólját Gera Zoltán lőtte. A sérüléséből visszatért magyar játékos ráadásul nem is akárkinek, a Liverpoolnak lőtt bődületes nagy gólt, a volt angol válogatott Gary Lineker is azt nyilatkozta, hogy a hónap legszebb gólja lehet. Mi pedig vagyunk annyira részlehajlóak, hogy ez elég a világválogatottba kerüléshez.

Csatárok:
Mladen Petric (horvát, Fulham): A londoni drukkerek kicsit aggódva látták, hogy legeredményesebb támadójuk, az amerikai Clint Dempsey még a kispadon sem kapott helyet a nyitófordulóban a Norwich City ellen, de a nyáron igazolt Petric két góljával és egy gólpasszával hamar megnyugtatta őket.

Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A katalánok szupersztárja az új idényt ott kezdte, ahol az előzőt abbahagyta. A németek elleni barátságos meccsen kihagyott egy tizenegyest, de aztán gólt is szerzett, jól játszott, majd a bajnoki nyitányon kétszer vette be a Real Sociedad kapuját.

www.globalsoccerapp.com

Mindent egy helyen az Eb-ről