Vágólapra másolva!
Lassan beindul a 2011-2012-es szezon, a francia és a holland bajnokság elrajtolt, három topligában pedig Szuperkupa-döntőt rendeztek, miközben a héten az olimpia is véget ért. Álomcsapatunk gerincét azért még mindig az európai kupamérkőzéseken kiválóan szerepelt játékosok alkotják.

Kapus
Boban Bajkovic (szerb, Crvena Zvezda): A belgrádi csapat a hazai gól nélküli döntetlen után idegenben is 0-0-t játszott az Omonia Nicosiával, így a továbbjutásról a tizenegyesek döntöttek. A szerbek kapusa, az extravagáns viselkedéséről is ismert Bajkovics kétszer is hárítani tudott.

Hátvédek
Gökhan Gönül (török, Fenerbahce): Az isztambuliak otthon csak 1-1-es döntetlent játszottak a Bajnokok Ligája selejtezőjében az FC Vaslui ellen, a visszavágón azonban alaposan kitettek magukért, hiszen Romániában 4-1-re nyerni tudtak. Ebben nagy szerepe volt a jobbhátvéd Gökhannak, aki csapata első két gólját előkészítette.

Aurélien Chedjou (kameruni, Lille OSC): A nagycsapatok többsége beragadt a francia bajnokság rajtjánál, de a Lille-nek sikerült győzelemmel kezdenie a szezont. Pedig a csapat idegenben lépett pályára a Saint-Étienne ellen, de a középhátvéd Chedjou találata megadta a kellő alaphangot.

Dosa Júnior (portugál, AEL Limasszol): A ciprusi csapatok továbbra is remekelnek a BL-ben, hiszen az AEL a selejtezőben kettős győzelemmel verte ki a szerb Partizan Beogradot. A belgrádi visszavágón a portugál középhátvéd, Dosa Júnior góljával nyert 1-0-ra a csapat.

Kwadwo Asamoah (ghánai, Juventus): Az Olasz Szuperkupa döntőjét Pekingben rendezték, a Juventus és a Napoli remek meccset játszott. A torinóiak 3-5-2-es felállásban futballoztak, vagyis Asamoah a teljes balszélt bejátszotta, ezért választottuk balhátvédnek. A ghánai a mezőny egyik legjobbja volt, és nem csak a gólja miatt.

Középpályások
Rodney Sneijder (holland, RKC Waalwijk): Az Internazionale világklasszisának, Wesley Sneijdernek az öccse eddig elsősorban a testvére miatt szerepelt a hírekben, de a holland bajnokság első fordulójában tett arról, hogy végre az ő teljesítménye miatt írjanak róla: az esélyesebbnek tartott PSV Eindhoven ellen két gólt vágott.

Joe Ledley (walesi, Celtic FC): A skót bajnokcsapat idegenben harcolta ki a továbbjutást a BL selejtezőjében azt követően, hogy otthon csak 1-1-re végzett a Helsingin JK-val. A finnországi visszavágó hőse Ledley volt, aki csapata első gólját maga szerezte, a másodikat pedig előkészítette.

Yaya Touré (elefántcsontparti, Manchester City): Angliában a bajnok és a kupagyőztes mérkőzése, vagyis a Community Shield számít a hagyományos szezonnyitónak, ami ezúttal remek meccset hozott. A City hátrányból fordítva nyert 3-2-re, és Touré a csapat motorja volt, ráadásul ő egyenlített.

Nacer Chadli (belga, FC Twente): A hét végén a holland bajnokság is elrajtolt, és az aranyra is esélyesnek tartott csapatok közül egyedül a Twente tudott nyerni. Az enschedeiek 4-1-re verték az FC Groningent, és Chadli kétszer is betalált, akárcsak a hét közben az Inter Turku elleni EL-selejtezőn.

Csatárok
Ante Vukusic (horvát, Hajduk Split): Nem sok jót ígért a splitiek számára az Internazionale elleni EL-visszavágó, hiszen az első meccsen a milánóiak idegenben nyertek 3-0-ra. A Hajduk azonban majdnem szenzációt okozott, mert Vukusic két góljával Milánóban nyert 2-0-ra, és a csatár a hét végi, NK Zagreb elleni bajnokin is duplázott.

Oribe Peralta (Mexikó): Nagy szenzációval zárult a londoni olimpia labdarúgó-tornája a férfiak számára, mert a szuperfavorit Brazília a döntőben 2-1-re kikapott Mexikótól. A közép-amerikaiak mindkét találatát Peralta szerezte a fináléban, és a csatár az elődöntőben is eredményes volt.

www.globalsoccerapp.com