Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!

Laczkót kiszorították, Hazard megvillant, Schahin duplázott - a hét világválogatottja

A Bundesliga és a Serie A rajtjával immár mindenhol dübörög a 2012-2013-as futballszezon Európában. A nyár második legdrágább játékosa, Eden Hazard rövid idő alatt is bizonyított, a német bajnokságban pedig egy újonc csatár duplázása volt a szenzáció.

Kapus:

Diego Benaglio (svájci, VfL Wolfsburg): győzelemmel kezdte a Bundesligát a VfL, pedig pár perccel a lefújás előtt kevesen fogadtak volna rá, hiszen 0-0-s állásnál a Stuttgart tizenegyeshez jutott ellene. Benaglio azonban hárította a büntetőt, és pár perccel később a győztes gólt is sikerült megszerezni.

Hátvédek:

Rafael (brazil, Manchester United): a MU-ban az Everton ellen a szélső Antonio Valencia játszott a védelem jobb oldalán, de a hét végén már egy vérbeli jobbhátvéd szerepelt a poszton Rafael személyében. A brazil kiválóan futballozott a Fulham ellen, fejelt egy gólt, és nagy futómennyiséget teljesített.

Martín Demichelis (argentin, Málaga): az andalúz csapat katari tulajdonosainak elfogyott ugyan a pénzük, és több klasszis is távozott a klubtól, de a Málaga valószínűleg ott lesz a BL csoportkörében. A selejtező első meccsén ugyanis 2-0-ra verte a Panathinaikoszt, és az argentin középhátvéd, Demichelis is betalált.

Tarasz Mihalik (ukrán, Dinamo Kijev): az, hogy a kijeviek a bajnokságban magabiztosan hozták aktuális meccsüket, nem jelentett meglepetést, az viszont már igen, hogy a BL selejtezőjében idegenben is simán verték a Borussia Mönchengladbachot. A németek ellen a védelem kiválóan teljesített, és Mihalik középhátvédként is eredményes volt.

Andrea Costa (olasz, Sampdoria): Laczkó Zsoltnak nincsen könnyű helyzete a genovai klubnál, hiszen posztján, a védelem bal oldalán két rutinos olasz játékos a vetélytársa. A Serie A első fordulójában az AC Milan ellen Costa kezdett, és alighanem karrierje csúcsaként emlegeti majd, hogy győztes gólt fejelt.

Középpályások:

Markel Susaeta (spanyol, Athletic Bilbao): a baszkoknál egyelőre áll a bál, mert a klub két legjobbja, Javi Martínez és Fernando Llorente valószínűleg távozik, azaz Marcelo Bielsa nem számíthat rájuk. Az Európa Ligában viszont nélkülük is sikerült önbizalom-növelő, 6-0-s győzelmet aratni a Helsingin JK ellen, és a jobbszélső Susaeta két gólt szerzett.

Marouane Fellaini (belga, Everton): valószínűleg még a liverpooli egyesület legelszántabb hívei sem számítottak arra, hogy kedvenceik két forduló után hat ponttal állnak majd a Premier League-ben. Az Everton előbb a Manchester Unitedet, majd az Aston Villát verte, és Fellaini mind a két meccsen gólt fejelt.

Hernanes (brazil, Lazio): a római együttes játéka nagyban függ a brazil középpályástól, aki a jelek szerint kiváló formában kezdte az idényt. Az Európa Ligában a szlovén NK Mura ellen is gólt szerzett, majd a hét végén a csapat az ő találatával győzte le idegenben az Atalantát.

Eden Hazard (belga, Chelsea): a 40 millió eurós vételár nem kis terhet tett a nyáron a Stamford Bridge-re igazolt középpályásra, ám Hazard egyelőre igazolja, hogy érdemes volt ennyit kifizetni érte. A hétközi, Reading elleni bajnokin két gólpasszt adott, majd a hét végén a Newcastle United ellen megszerezte első gólját a Chelsea színeiben, majd még egy asszisztot kiosztott.

Csatárok:

Imanol Agirretxe (spanyol, Real Sociedad): a baszk csapatnak sikerült javítania az első körben az FC Barcelonától elszenvedett 5-1-es vereség után, és a Primera División második fordulójában 2-1-re verte az újonc Celta Vigót, amiben Agirretxe elévülhetetlen érdemeket szerzett - hiszen mindkét gólt ő érte el.

Dani Schahin (német, Fortuna Düsseldorf): egy újonc csapatnak idegenbeli győzelemmel rajtolnia hatalmas bravúr, márpedig a Fortuna éppen ezt tette a Bundesligában. A düsseldorfiak 2-0-ra nyertek, és mindkét találatukat Schahin érte el, akinek ez volt az első mérkőzése az élvonalban.

www.globalsoccerapp.com

Mindent egy helyen az Eb-ről