Vágólapra másolva!
A Chelsea félidőben még 1-2-re állt az újonc Reading ellen, ám végül 4-2-re nyert a Reading ellen az angol labdarúgó Premier League 3. fordulóból előrehozott mérkőzésén.

A meccs elején úgy tűnt, sima ujjgyakorlat lesz a Reading elintézése a Chelsea-nek, a Lille-től igazolt Hazard büntetőt harcolt ki, amit Lampard bikázott a kapuba. A félidő közepén aztán jött a meglepetés, előbb Pogrebnyak erős fejesével egyenlített a Reading, majd a vezetést is átvette, amikor Cech bevédte Guthrie nem túl félelmetes szabadrúgását.


A túloldalon sem dicsérték meg a kapust, amikor Cahill távoliját Federici behasalta, a 69. percben kezdődhetett minden elölről. Végül egy szabálytalan gól kellett a Chelsea-nek a fordításhoz, Ashley Cole passza után Fernando Torres lesről helyezett a hálóba.

A legvégén még a Reading-kapus is felment egy szöglethez, és a Chelsea ezt egy újabb góllal büntette, Hazard labdája után a jobbhátvéd Ivanovic fejezte be a támadást. A Chelsea így két győzelemmel kezdte a bajnokságot.

A találkozót eredetileg szeptember 1-én rendezték volna meg, ám a londoniak jövő pénteken az Európai Szuperkupa-döntőben érdekeltek a spanyol Atlético Madrid ellen.

Premier League, a 3. fordulóból előrehozott mérkőzés:
Chelsea - Reading 4-2 (1-2)
gól:
Lampard (8., 11-esből), G. Cahill (69.), Torres (81.), B. Ivanovic (94.), illetve Pogrebnyak (25.), Guthrie (29.)