Vágólapra másolva!
Vass Ádám kezdőként kapott szerepet a kolozsvári CFR Clujban, amely szombaton elbukott a román Szuperkupa döntőjében. Az idei Európa Liga-döntőnek is otthon adott, bukaresti Nemzeti Arénában rendezett meccsen 90 perc után 1-1, 120 után 2-2 volt az állás, végül a kupa a szinte hazai közönség előtt szereplő Dinamo Bucurestié lett, amely 4-2-re nyerte a büntetőpárbajt. A két hete Romániába igazolt magyar középpályás a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta: meglepődött azon, hogy a kezdőbe került, azzal viszont nem foglalkozik, hogy a szurkolók kifütyülték a játékosok bemutatásakor.

"Még ismerkedem a körülményekkel, a társakkal, így nem számítottam arra, hogy rögtön ott leszek a pályán" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Vass Ádám, akit az 58. percben cseréltek le.

"Néhány órával a stadionba indulás előtt edzőnk, Ioan Andone ismertette a kezdőt, és nagyon örültem, amikor meghallottam a nevem. Úgy gondoltam, ez is annak a jele, hogy bíznak bennem" - fogalmazott a játékos, hozzátéve, hogy teljesen más stílusban futballozott a két csapat, mint amit Olaszországban megszokott. "Nagy volt az iram, a küzdelem, de nincs túltaktikázva a védekezés."

Így bukta el a kupadöntőt a Kolozsvár:


Vass Ádám hamar a figyelem középpontjába került Romániában, egy minapi nyilatkozatában ugyanis - idézőjeleket mutatva - magyar városnak nevezte Kolozsvárt. A bukaresti drukkerek a meccs előtt azzal fenyegetőztek, hogy transzparensen üzennek majd neki, végül ebből Vass tudomása szerint semmi nem lett, viszont a játékosok bemutatásakor a lelátó jelezte nemtetszését. "Nem történt semmi különös. Vagy legalábbis én nem vettem észre nekem szóló feliratokat. Amikor bemutatták a csapatokat, és a hangosbemondó a nevemet mondta, erős füttyszó harsant a nézőtéren, de ez nem lepett meg, így a játékban nem is befolyásolt. Nem foglalkozom ezzel, kicsit túllihegték a történteket - csak annyit feleltem egy kérdésre, megkönnyítheti a beilleszkedésemet, hogy ebbe a városba költözöm. Most tehetünk úgy, hogy Kolozsvárnak semmi köze nem volt Magyarországhoz" - mondta a napilapnak, majd hozzáfűzte: az esettel és a szombati meccsel már nem foglalkozik, csak a futballra koncentrál.