Vágólapra másolva!
Az Arsenal egyik orosz tulajdonosa, Aliser Uszmanov kiakadt Robin Van Persie közleménye után, melyben a holland focista bejelentette, hogy nem hosszabbít a klubnál.

"Mi a garancia arra, hogy ez nem fog újra és újra megtörténni a jövőben?" - kérdezte nyílt levelében az üzletember. "Topklubként többet vagy legalább annyi pénzt kellene ajánlani a kulcsjátékosainknak, mint a kérőik, emellett vonzóbb jövőképet kelle felmutatnunk."

Uszmanov élesen bírálta az Arsenal játékospolitikáját, amelyben a legjobb focistákat eladják, és helyükre olcsó játékosokat igazolnak. "Vághatjátok a jó pofát a rossz játékhoz, ameddig csak akarjátok dicsérgetve a modell előnyeit. De ez nem fogja elrejteni azt a nyilvánvaló tényt, hogy a rendszer miatt a vezetőedzőnk képtelen kibontakoztatni a képességeit, az ország legdrágább belépőit fizető szurkolóink pedig siker nélkül maradnak."

Robin Van Persie szerdán honlapján jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését az Arsenalnál, indoklása szerint "számos szempontból nem ért egyet Ivan Gazidis klubelnökkel az Arsenal fejlődését, továbblépését illetően".