Vágólapra másolva!

300 milliós adóssággal is bajnok akar lenni a bokszedzésekkel hangoló Fradi

Hosszú idő után Böde Dánielért és Gyömbér Gáborért fizetett a Ferencváros labdarúgócsapata, amelynek vezetősége a légiósok közül elégedett Vladan Cukic teljesítményével is. A bajnoki címért szeretnének küzdeni, ehhez segítséget nyújt egy három millió forintért vásárolt rendszer is.

"Kislányok nem játszhatnak a csapatban" - mondta a Ferencváros sajtóbeszélgetésén Orosz Pál, a Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a keret kialakításánál fontos szempont volt, hogy a fiatal, tehetséges focisták mellett olyan játékosok kapjanak csak szerepet, akik mindent megtesznek a Fradiért.

"A légiósoknál például Cukic hozzáállása példaértékű, az edzőmeccseken is az egyik legaktívabb volt" - mondta Orosz, aki szerint egy sokat támadó, harcos Fradit láthat majd a közönség, olyat, amely az első tíz percben odaszögezi a kapuja elé az ellenfelet. A csapat bokszedzésekre is el fog járni, hogy minél jobban harapjanak a játékosok.

Orosz elmondta azt is, hogy utoljára Ferenczi Istvánért fizetett a klub, most azonban Böde Dánielt és Gyömbér Gábort is kivásárolták a szerződéséből.

A sajtóbeszélgetésen részt vett Kubatov Gábor, az FTC elnöke is, aki a pénzügyi helyzetről elmondta, hogy a 680 millió forintos adósságból még mindig görget maga előtt 300 milliót.

Örömmel beszélt ugyanakkor arról, hogy Pánics Gergely doktorral és Nagy Sándor pszichológussal bővült a stáb, valamint három millió forintot fizettek egy úgynvezetet InStat rendszerért, amely két kamerával rögzíti a meccseket, és minden játékosról egyéni statisztikát készít. A szakmai stáb így könnyebben ki tudja elemezni, hogy ki, mennyit és hogyan passzolt, mennyit futott, mennyi volt ebből a sprint, hogyan teljesített. Ezt a rendszert a Ferencvároson kívül csak a Debrecen és a Videoton használja Magyarországon.

A sajtóbeszélgetésen szó esett arról is, hogy komolyan kell venni Détári Lajos néhány napja adott nyilatkozatát, hogy a Fradi a bajnoki címért szeretne harcolni a következő szezonban.