Vágólapra másolva!
Komoly döntésre készül a világ egyik legnagyobb múltjával rendelkező futballklubja, a kilencszeres BL-győztes Real Madrid eladná a legendás elnökéről elnevezett stadionja névhasználati jogát.

A stadion jelenlegi névadója Santiago Bernabéu, aki 35 éves elnöksége alatt lerakta a világ egyik élcsapatának alapjait, irányításával hat BEK-trófeát és 16 bajnoki címet nyert az együttes. Emellett ő építtette fel a később róla elnevezett arénát, továbbá komoly szerepe volt a Bajnokcsapatok Európa Kupájának létrejöttében.

Könnyen lehet, hogy a komoly adósságokkal küzdő Real hosszú évtizedek után bevállal egy névváltoztatást, az ABC szerint ugyanis a klub vezetői nyitottak az Emirates nevű cég ajánlatára.

Amennyiben ez megtörténik, a névhasználati jogért cserébe az arab légitársaság évente 53 millió eurót fizetne a klubnak. A 85 ezres aréna neve ez esetben Fly-Emirates-Bernabéura változna.

A Real Madrid tavaly szeptemberben közzétett pénzügyi adatai szerint a klub nettó adóssága 2011-ben 363,7 milló euro volt.