Vágólapra másolva!
A tervezettnél negyedórával később, azaz csütörtökön 20.15-kor kezdődik az MTK Budapest hazai mérkőzése a szlovák FK Senica ellen a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában. A változtatás a találkozót közvetítő m2 kérésére történt.

"A felkészülési időszakban találkozott egymással a két csapat" - mondta Garami József, az MTK vezetőedzője az első mérkőzést felvezető szerdai sajtótájékoztatón. "Elleneztem a meccset, mert éreztem, hogy a Senicát kapjuk majd, de végül is örülök, hogy találkoztunk, mert így saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, hogy milyen csapattal állunk szemben, illetve az összecsapás felvételét kielemezve várhatjuk a párharcot."

Úgy vélekedett, hogy a Senica erényei közé a nagyszerű csapatjáték tartozik, az egész csapat együtt mozog támadásban és védekezésben is, továbbá szerinte a szlovák együttesnek nagyon erős a középpályája.

Kollégája, a cseh Zdenek Psotka arról beszélt, nagy előny számukra, hogy a 3-2-re megnyert felkészülési meccsen megismerték a stadiont, a közeget és az ellenfelet is, ugyanakkor jelezte, ezúttal más jellegű találkozóra számít.

Kanta József, az MTK futballistája kiegyenlített párharcot vár, és úgy gondolja, mindkét csapat támadó, sok passzra épülő futballt játszik. Hozzátette: jól felkészültek a riválisból, és bár tisztelik a Senicát, megvannak a fegyvereik ahhoz, hogy továbbjussanak.

A két edző egyetértett abban, hogy a két csapatnak egyenlő esélye van a továbbjutásra.