Vágólapra másolva!
Többek között Josep Guardiola és Fabio Capello is szerepel azon a kedden közzétett listán, mely az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára jelölt 13 szakember nevét tartalmazza.

Az orosz szövetség a helyi média nyomására hozta nyilvánosságra a listát, melyből kikerül majd az Európa-bajnokság után lemondott holland Dick Advocaat utódja.

"A szövetség hivatalosan szeretné jelezné, hogy ezekkel a szakemberekkel kíván tárgyalni, s közülük szeretné kiválasztani a válogatott új szakvezetőjét" - áll az RFU rövid közleményében.

A 13 tréner között a korábban az FC Barcelonával három spanyol bajnoki és két Bajnokok Ligája-címet begyűjtött Guardiola, illetve a legutóbb az angol szövetségi kapitányi posztot betöltő Fabio Capello mellett olyan külföldi trénerek szerepelnek, mint az angol Harry Redknapp, az olasz válogatottal 2006-ban világbajnok, a Juventusszal BL-győztes olasz Marcello Lippi, a spanyol Rafa Benitez vagy az argentin Marcelo Bielsa.

A névsor nyilvánosságra hozását követően többen, így Redknapp és Capello menedzsere is azt nyilatkozta, hogy érdekelné őket az orosz kapitányi poszt, és nyitottak a tárgyalásra. Ugyanakkor a listára felkerült hazai szakemberek közül Valerij Gazzajev és Valerij Nyepomnacsnij is egyszerűen viccnek nevezte az egész kiválasztási procedúrát.