Vágólapra másolva!
Csak a szerencsének köszönheti, a Debrecen labdarúgócsapata, hogy mindössze 1-0-ra kapott ki az albán Skenderbeu vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első, keddi mérkőzésén.

A mérkőzés élő közvetítése

Nagy BL-pofont kapott a Salzburg, gálázott a Helsinki

Eredmény, BL-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Skenderbeu - Debrecen 1-0 (0-0)
Korca, 8000 néző
v.: Nyikolaj Jordanov (bolgár)
Skenderbeu: Shehi - Fagu, Radas, Gvozdenovic, Arapi - Orelesi, Plaku (Bicaj, 93.) - Muzaka, Vucaj, Allmuca - Xhafaj (Kuli, 84.)
Debrecen: Novakovic - Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut - Bódi, Varga J., Szakály, Rezes (Máté, 91.) - Kulcsár (Luis Ramos, 72.), Coulibaly
gól: Plaku (65.)
sárga lap: Radas (58.), Plaku (65.), Orelesi (69.), Vucaj (73.), Muzaka (85.), Kuli (94.), illetve Bódi (5.), Coulibaly (30.), Varga (87.)

A Budapest Honvéd legutóbbi vendégjátékakor már kiderült, nem olyan könnyű Albániában nyerni, a kispestiek akkor egyszer lőttek kapura, de akkor azzal 1-0-ra tudtak diadalmaskodni a Flamurtari Vlore otthonában.

Lehet, ennyi a Debrecennek is elég lett volna, de a magyar bajnok nemhogy gólt nem tudott szerezni, nem akadt kapura lövése sem a Skenderbeu elleni BL-selejtezőn.

Az első tíz perc megilletődöttségét még be lehetett tudni annak, hogy a hazaiak megpróbáltak gyors góllal nyitni, ám az álmosság csak nem akart elmúlni, a hazai hangorkánon pedig felesleges lett volna ébresztőt kiabálni.

A 3. percben Novakovic két bravúrral mutatkozott be, két perc múlva Allmuca vétette el a célt, majd kis szusszanásnyi idő után a 33. percben Plaku döngette meg a lécet, aztán Xhafaj lőtt kapu fölé, végül Radas bombaszabadrúgása okozott gondot.

S hogy hol volt a magyar bajnok? Sehol. Illetve a pályán, de egy kósza Szakály-fejest leszámítva momentuma sem akadt.

Meglepetésre Kondás Elemér nem érezte úgy, váltani kellene, így aztán a folytatásban sem változott a játék képe.

Az albánok sorra dolgozták és hagyták ki a helyzeteket, míg a magyar bajnok csak elvétve jutott el a rivális kapujáig, s végül a hazaiak nyomása a 65. percben Plaku révén góllá érett.

Ezt követően sem iparkodott jobban a hajdúsági együttes, sőt a Skenderbeu újabb találatokat szerezhetett volna, így az egygólos vereség még a Debrecenre nézve lehet hízelgő.

A visszavágót egy hét múlva Nyíregyházán rendezik.