Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnok spanyol válogatott adja a világválogatott gerincét, ám csatárposzton rájuk kevésbé lehet számítani. A németek ellen duplázó Balotelli kihagyhatatlan volt, de argentin, norvég és brazil focista került a legjobb tizenegybe.

Kapus:

Arturo Monllor (argentin, Chacarita Juniors): Drámai jelenetek játszódtak le az argentin másodosztály osztályozón, ahol Nueva Chicago a 94. percben kapott tizenegyest a Chacarita Juniors ellen, és ha értékesíti a büntetőt, akkor bennmarad, ellenfele pedig kiesik. A Chacarita kapusa, Monllor azonban hatalmasat védett, így a Nueva Chicago esett ki.


Hátvédek:

Facundo Roncaglia (argentin, Boca Juniors): Míg Európában mindenki a spanyol-olasz Eb-döntőre figyelt, Dél-Amerikában lejátszották a Libertadores-kupa döntőjének első meccsét, amelyen a Boca hazai pályán 1-1-et ért játszott a brazil Corinthiansszal, amihez a jobbhátvéd Roncaglia gólja is kellett.

Índio (brazil, Internacional): A Porto Alegre-i együttes a brazil bajnokság hét végi fordulójában idegenben játszott értékes döntetlent a Bahiával. A vendégek találatát a veterán középhátvéd, Índio szerezte, aki 37 évesen még mindig alapembernek számít a csapatban.

Sergio Ramos (Spanyolország): A Real Madrid bekkje szinte hibátlanul játszotta végig az Európa-bajnokságot, ám elsősorban a portugálok elleni tizenegyespárbajban bemutatott büntetője miatt került be álomcsapatunkba. Ramos ugyanis a BL-elődöntőben a Bayern ellen hibázott, most viszont Panenka-módra járt túl Ruí Patricio eszén.


Jordi Alba (Spanyolország):
Az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye alapján nagy fogást jelent a Barcelonának a Valencia válogatott balhátvédje. Alba az Eb-döntőben gólt szerzett, de a portugálok elleni elődöntőben is kimagaslóan futballozott.

Középpályások:

David Silva (Spanyolország): A spanyol szövetségi kapitány, Vicente del Bosque végig kitartott a Manchester City légiósa mellett, aki pedig nem játszott csúcsformában. A döntőben Silva meghálálta a bizalmat, ő szerezte a meccs első gólját, ráadásul alacsony termete ellenére fejesből.

Xavi (Spanyolország): A Barcelona világklasszis középpályása visszafogott teljesítményt nyújtott az Eb nagy részében, a portugálok ellen még le is cserélték. A döntőre azonban nagyon összekapta magát, és a Jordi Albának adott mértani pontosságú gólpassza fantasztikus volt.


szólj hozzá: 2-0


Magne Hoseth (norvég, Molde FK):
A norvég bajnokság az Eb alatt sem szünetelt, a Molde együttese tartja magát az élmezőnyben, 13 forduló után a második helyen áll. A héten az Odd Grenlandot győzte le 3-1-re, a karmester Hoseth kétszer is betalált.

Andrés Iniesta (Spanyolország): A spanyolok apró termetű középpályása gól nélkül és mindössze egyetlen gólpasszal fejezte be az Európa-bajnokságot, mégis ő volt a torna egyik legjobb játékosa. Talán az egyetlen spanyolok közül, aki mindig igyekezett kapura törni, nála a labdabirtoklás egyáltalán nem volt passzív.

Csatárok:

Mario Balotelli (Olaszország): A botrányhős támadó az Eb-döntőben ugyan rendre rossz döntést hozott, akárcsak a torna nagy részén, ám a németek elleni elődöntőben minden bejött neki. Mind a két gólja igazi mestermunka volt, nélkülük az olaszok aligha jutottak volna döntőbe.


szólj hozzá: i - g


Ola Kamara (norvég, Strömsgodset):
A Sierra Leone-i származású támadó bomba formában futballozik, a legutóbbi két bajnokin ugyanis egyaránt mesterhármast ért el. A Rosenborg elleni múlt heti triplázást most a Hönefoss ellen ismételte meg, a góljainak köszönhetően pedig a Strömsgodset vezeti a tabellát.

www.globalsoccerapp.com