Vágólapra másolva!
Az újpesti futballklub korábbi tulajdonosa, a Spontefor Limited visszautasítja Roderick Duchatelet klubelnök azon állításait, melyek szerint a régi tulajdonos becsapta őt a klub átadásakor.  

A cég [origo]-nak elküldött közleménye szerint nem igaz, hogy több százmillió forintot utalt tovább számára jogtalanul, illetve a megállapodásukkal ellentétes módon az Újpest FC Kft. A társaság azt állítja, hogy Duchatelet valamennyi átutalással kapcsolatos intézkedést előzetesen írásban jóváhagyott és megerősített, amiről március 1-én nyilatkozatot is tett egy magánokiratban.

Duchatelet a szerdai szurkolói ankéton beszélt arról, hogy becsapta az előző tulajdonos, csaknem egymilliárd forintot költött a régebbi tartozások rendezésére. Spontefor Limited ezzel szemben azt állítja, hogy az adásvételi szerződésben pontosan rögzítették az Újpest FC Kft. tartozásait, és a vételárat is ehhez igazodva alakították ki.

Bár az adásvételi szerződésben egyes részleteit üzleti titoknak minősítették, a Spontefor Limited kezdeményezi, hogy a szerződést egy, a jelenlegi tulajdonossal közös sajtótájékoztatón nyilvánosságra hozzák.