Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokság után megkezdődtek a küzdelmek az európai kupákban, igaz, a selejtezőkben többnyire még kevésbé ismert klubok szerepelnek. E heti álomcsapatunkba így bekerült máltai, feröeri és még magyar játékos is.

Kapus
Meinhardt Jöensen (feröeri, B36 Tórshavn): A Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában csak három mérkőzést rendeztek, és ezek közül csak az egyik visszavágója ígérkezik izgalmasnak. A B36 Tórshavn idegenben ért el gól nélküli döntetlent az északír Linfield ellen, köszönhetően kapusának, aki több bravúros védés mellett egy büntetőt is hárított.

Hátvédek
Dimitri Foulquier (Franciaország): A nagyválogatottak után az U19-es korosztályban is Európa-bajnokságot rendeznek, és a franciák két mérkőzés után máris továbbjutottak csoportjukból. A horvátok elleni mérkőzésen a Stade Rennes jobbhátvédje, Foulquier szerezte a 90 perc egyetlen gólját.

Daniel Arnefjord (svéd, Aalesund): Kevés bajnokságban zajlik jelenleg is a küzdelem Európában, ám Norvégiában az Eb alatt is folyamatosan gyűrték egymást a csapatok. A tavaly az Európa Ligában a Ferencvárost búcsúztatott Aalesund a hétvégén a középhátvéd Arnefjord utolsó percben szerzett góljával mentett pontot a Viking Stavanger ellen.

Givi Kvaracelia (grúz, Metalurgi Rusztavi): Hosszú és fordulatos pályafutás van a grúz egyesület csapatkapitánya mögött, Kvaracelia kilenc különböző csapatban játszott, míg jelenlegi csapatánál megállapodott. Rutinja nagyon sokat segített a Teute Durres ellen az Európa Ligában, hiszen az utolsó tíz percben kétszer is eredményes volt.

Mikael Dorsin (svéd, Rosenborg BK): Idegenben háromgólos győzelmet aratni egy európai kupamérkőzésen akkor is nagy bravúr, ha csak a selejtező első fordulójáról van szó. A Rosenborg az északír Crusaders ellen nyert 3-0-ra, és a gólok közül kettőt a svéd balhátvéd, Dorsin ért el.

Középpályások
Vjacseszlav Hleb (fehérorosz, FK Gomel): Az egykor az Arsenalban és az FC Barcelonában is megfordult Alekszandr Hleb öccse nem futott be olyan nagy karriert, mint a testvére, de azért ő sem rossz futballista. A 29 éves középpályás jelenleg a Gomel játékosa, és a múlt héten az Európa Ligában két gólt ért el a Víkingur ellen.

Robbert Schilder (holland, Twente): Alighanem minden futballista arról álmodik, hogy első tétmérkőzésén új csapatában kétszer is betalált. A Twente új szerzeménye, a NAC Bredától igazolt Schilder megvalósította ezt az álmot, hiszen az Európa Liga selejtezőjében ő kezdte meg csapata gólgyártását az andorrai UE Santa Coloma ellen.

Gruborovics Tamás (magyar, JJK): A Finnországban született, de magyar állampolgárságú középpályás évek óta rendkívül gólerősen futballozik. A múlt héten két gólt is szerzett: az Európa Ligában a norvég Stabaek, a bajnokságban pedig az FC Lahti ellen vezette győzelemre csapatát.

Niklas Hult (svéd, IF Elfsborg): A borasi csapatnak nem volt nehéz dolga az Európa Liga selejtezőjében a máltai Floriana ellen, de a 8-0-s győzelem így is kiváló eredménynek számít. Főleg a 22 éves balszélső, Hult volt elemében, aki az első 26 percben háromszor is betalált.

Csatárok
Michael Mifsud (máltai, Valletta FC): A minden idők legjobb máltai játékosának tartott Mifsud régi ismerősünk, anno a magyar válogatott dolgát is megnehezítette, most pedig a Bajnokok Ligája selejtezőjében vágott mesternégyest a Valletta színeiben az andorrai Lusitanos ellen.

Emerson Sheik (brazil, Corinthians): A Sao Pauló-i egyesület a Libertadores-kupa döntőjének visszavágóján 2-0-ra legyőzte a Boca Juniorst, és ezzel megnyerte a trófeát - története során először. A csapat mind a két találatát a kalandos pályafutású Emerson Sheik szerezte, akinek második neve arra utal, hogy nem csak megfordult a Közel-Keleten, hanem katari válogatott is volt.

www.globalsoccerapp.com