Vágólapra másolva!
Egy liverpooli éjszakai szórakozóhely előtt kitört verekedésben ütötték meg Joey Bartont, a Queens Park Rangers játékosát, akitől egyébként sem állnak távol a balhék.

A 29 éves középpályást hétfőn hajnalban támadta meg és ütötte arcon két 21 éves férfi, akiket a rendőrség őrizetbe vett. Barton a sérülések ellenére saját felelősségére elhagyta a verekedés helyszínét.

A focista a szezon végén azzal került a hírekbe, hogy rekordot jelentő 12 meccses eltiltást kapott, amiért a Manchester City elleni bajnokin megrúgta Sergio Agüerót, majd le akarta fejelni Vincent Companyt.

A kiváló képességű, ám indulatain uralkodni képtelen játékos botránylistája elég terjedelmes: 2005-ben - még a Manchester City játékosaként - hazaküldték a thaiföldi túráról, mert összeverekedett egy bárban egy Everton-drukkerrel, a City 2004-es karácsonyi buliján pedig égő szivarral fenyegette meg csapattársát, Jamie Tandyt, sőt egyes lapértesülések szerint el is nyomta azt Tandy arcán.

2007 májusában májusban korábbi csapattársa, Osumane Dabo tett ellene feljelentést, mert Barton az egyik edzésen megtámadta: összeverekedtek, majd a középpályás hátulról belekapott a francia futballista szemébe, orrába és szájába, aki ennek következtében kórházi kezelésre szorult. Az ügynek négy hónapos felfüggesztett börtönbüntetés lett a vége, 2008-ban viszont már nem úszta meg, hat hónapot kapott, amiért Liverpoolban bántalmazott egy 16 éves tinédzsert, de végül csak 77 napot ült.

Barton egyébként nem a család fekete báránya: féltestvére, Michael jelenleg 17 éves börtönbüntetését tölti egy 2005-ben másodmagával elkövetett, rasszista indítékú gyikosság miatt.