Vágólapra másolva!
Elnézést kért Delio Rossi, a Fiorentina edzője, miután a Novara elleni hétközi bajnokin ököllel támadt lecserélt játékosára, Adem Ljajicra. A három hónapra eltiltott tréner azt mondta, meg fog fizetni a hibájáért és korábban sosem ütött meg senkit, "még a gyerekeit sem".

Rossi a 2-2-re végződött bajnoki 32. percében cserélte le Ljajicot, aki gúnyosan megtapsolta, majd a hüvelykujjával is azt mutatta ironikusan, hogy az edző jól döntött. Az 51 éves tréner ekkor elborult, ököllel ütlegelni kezdte a szerb légióst, a személyzet alig tudta lehámozni róla.

"Nem könnyű ma ide kiállnom" - mondta a Serie A-tól három hónap eltiltást kapó Rossi pénteki sajtótájékoztatóján. "Véget ért a kalandom a Fiorentinánál. Elnézést kérek a történtekért, hibáztam, amiért meg fogok fizetni."

Rossi úgy érzi, a 21 éves középpályás provokálta őt, de nem paprikázhatta volna fel magát ennyire. "Bizonyos ügyekben viszont nem ismerek kompromisszumot. Szeretném, ha tisztelnének engem, a munkámat, a csapatot, melyet edzek és a családomat."

"Csúnya, szégyenteljes tettre ragadtattam magam, és ez elkeserít. Sosem állítottam, hogy szent lennék, de megkérdezhetik bármelyik korábbi játékosomat, hogy milyen személyiség is vagyok valójában. Sosem ütöttem meg senkit, még a gyerekeimet sem" - magyarázta az edző.

Rossi sok sikert kívánt a Fiorentinának a kiesés elleni harchoz, melyet máris "majdnem teljesített" a csapat szerinte.