Vágólapra másolva!
A diósgyőri és a nyíregyházi stadiont is bejárta az UEFA ellenőre, hogy hol játszhat Bajnokok Ligája-selejtezőt a Debrecen. Diósgyőrbe csak négyezren mehetnének, Nyíregyházát viszont beszékezték, így tízezren is szurkolhatnának.

"Alaposan megnéztük a diósgyőri stadiont, és kiderült, nagyon sok hiányossága van, ezért kicsi a valószínűsége, hogy ott nemzetközi mérkőzést játszunk, annál is inkább, mert négyezer nézőt engednének be" - mondta Szilágyi Sándor, a DVSC cégvezetője a klub holnapján.

"Megnéztük a nyíregyházi létesítményt is, ahol korábban már játszottunk az Európa Liga rájátszásában. Akkor az UEFA-nak az volt a véleménye, hogy legközelebb csak akkor lehet nemzetközi meccset rendezni itt, ha pótoljuk a hiányosságokat. A felmerült problémák nagy részét azóta a stadion kezelője megoldotta, sőt be is székezték az egész létesítményt, így - az UEFA-ellenőr jegyzőkönyve alapján - tízezer szurkoló is megtekinthetné a mérkőzést" - mondta Szilágyi.

"Ha megkapjuk az engedélyt, akkor néhány hiányosságot még pótolni kell a meccsig. Tíz nap múlva jelzik körülbelül, hogy a kettő közül melyik stadionban rendezhetjük meg a találkozót. A nyíregyháziak egyébként ezúttal is nagyon készségesek voltak, támogatnak bennünket, és mindent megtesznek, hogy ott játszhassuk a BL-selejtezőt."

A Debrecen saját pályáján, az Oláh Gábor utcai stadionban nem lehet nemzetközi mérkőzést rendezni.