Vágólapra másolva!
Egyszer már meghalt, így nem fél az elmúlástól Fabrice Muamba, állítja a Bolton labdarúgója, aki a március 17-i Tottenham elleni FA-kupa-mérkőzésen esett össze.

Muamba újraélesztése csupán eszméletvesztése után 78 perccel járt eredménnyel, és ugyan az orvosok maradandó agykárosodástól tartottak, az U21-es válogatott labdarúgó az eset után kevesebb, mint egy hónappal később elhagyhatta a kórházat.

"Szó szerint meghaltam, mégis élek. Most már semmitől sem félek" - nyilatkozta a Daily Mirrornak, hozzátéve, azért még szenved az eset utóhatásaitól.

"Sajnos a memóriámnak még nagy utat kell megtennie a végső gyógyuláshoz, és ez nagyon zavar. Az agyam nem olyan, mint korábban, a memóriám egy része elveszett. Gyakran megesik, hogy megkérdezem a menyasszonyomat valamiről, majd öt perc múlva megteszem ugyanezt."

Muambát meglepte, hogy rövid időn belül rajta kívül még két sportolóval történt tragédia: előbb a Livorno labdarúgója, Piermario Morosini halt meg a futballpályán, később a világbajnok norvég úszót, Alexander Dale Oent találták holtan.

"Három ilyen eset az elmúlt néhány hónapban? Hihetetlen. Valamit tenni kell, hogy megállítsuk ezt. Morosinit láttam többször, és azt mondtam magamnak: Ez történt veled is nem is olyan régen."