Vágólapra másolva!
Angliában nem mindenki szurkol a Chelsea-nek, a Tottenham szurkolói ugyanis azért szorítanak, hogy a Bayern nyerje meg a Bajnokok Ligája döntőjét.

A Spurs negyedik lett a Premier League-ben, ami alaphelyzetben BL-indulást érne, ám ha a Chelsea győz, akkor az UEFA szabályai értelmében címvédőként automatikusan ott lesz a főtáblán a következő szezonban. A kiírás ugyanakkor arról is rendelkezik, hogy egy országból négynél több csapat nem indulhat a sorozatban, így Terryék a Tottenham kárára kvalifikálnák magukat a BL megnyerésével.

Az UEFA sokáig a nemzeti szövetségekre bízta, hogy miként oldják meg az ilyen helyzeteket, a spanyolok például 2000-ben gondolkodás nélkül kigolyózták a bajnoki negyedik Real Zaragozát a csak ötödik helyen végzett, ám a BL-t megnyerő Real Madrid kedvéért. Öt évvel később az angolok viszont lesöpörték magukról a problémát, és a bajnoki negyedik Evertont is nevezték a BL-re, miközben a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool csak ötödik lett. Az UEFA fogcsikorgatva ugyan, de kénytelen volt öt angol csapattal számolni a BL-ben, de gyorsan meg is változtatta a szabályt, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő.