Vágólapra másolva!
Juhász Roland vasárnap bajnok lett az Anderlechttel, miután csapata az FC Bruges ellen a 93. percben büntetőből egyenlített, és riválisa előtt behozhatatlan előnyre tett szert. A hetvenszeres válogatott játékos úgy érzi, hogy mindenki ellenük drukkolt, éppen ezért megkönnyebbült a bajnoki cím megnyerése után. A BL-döntőben a Bayernnek drukkol majd, mert müncheni siker esetén az Anderlecht jövőre rögtön a főtáblára kerül.

Elátkozott város lehet Genova a magyar focistáknak

Juhász Roland csapata, az Anderlecht 31. belga bajnoki címét szerezte meg, miután vasárnap 1-1-es döntetlent játszott az FC Bruges együttesével. A lila-fehérek egyenlítő gólja a 93. percben, 11-esből született. "Akkor sem fordult meg a fejemben, hogy veszélybe kerülhet a bajnoki címünk, amikor a mérkőzés vége felé a Bruges állt győzelemre, hiszen az esetleges vereség ellenére is biztos voltam abban, hogy a hátralévő két fordulóban megszerezzük az aranyérmet" - nyilatkozta a 28 éves hátvéd, aki negyedik bajnoki trófeáját nyerte az Anderlechttel.

Elmondta, vasárnap délután még nem készültek arra, hogy este a ligaelsőséget ünnepelhetik majd. "De a sors visszaadta azt, amit 2009-ben elvett. Abban a szezonban azért játszhatott velünk bajnoki döntőt a Standard, mert az utolsó fordulóban a Gent a hajrában büntetőt rontott ellene, a pontazonosság miatt megrendezett finálét pedig megnyerte ellenünk. Ezúttal viszont mi örülhettünk a hosszabbításban. Jó, hogy így alakult, mert nagy megkönnyebbülés ez a számunkra."

A nyáron kis híján a skót Rangershöz szerződött védő a bajnokság során azt tapasztalta, senki nem akarta, hogy nyerjen az Anderlecht. "Valahogy minden és mindenki ellenünk volt" - fogalmazott.

Különösen jó hírnek nevezte, hogy a belgiumi magyar légiósok remek hétvégét zártak. "A Genk - Köteles Lacival és Tőzsér Danival a pályán - győzött, ráadásul Dani fontos gólt szerzett, ami azért is örömteli, mert nem volt szép, ahogy az elmúlt időszakban bántak vele. Erre tessék, ő ismét bizonyítja, milyen fontos láncszeme a csapatnak" - mondta a középpályásról, aki miután bejelentette, hogy a Genoához igazol nyáron, kikerült a kezdőből, pedig előtte csapatkapitánya is volt a klubnak.

A Genk - főképp így, hogy a Bruges csak egy pontot szerzett - még versenyben van a második helyért, és Juhász szerint meg is érdemelné az ezüstérmet, mert szerinte a második legjobb csapat a ligában. Tőzsérék hátránya egy pont a Bruges-zsel szemben, csütörtökön - a Genk otthonában - éppen egymással meccsel a két rivális.

"Boldog voltam, hogy Czvitkovics Peti is eredményes volt, mi több, győzelmet érő találatot jegyzett, ami jókor jött neki, hiszen hosszú sérülésből tért vissza. Én a bajnoki cím megszerzése mellett azért vagyok elégedett, mert messze mi kaptuk a legkevesebb gólt az idényben, és ez a védőmunkánkat dicséri. Az egyetlen hiányérzetünk az Európa Liga-szereplésünk miatt lehet, ahol ugyebár a csoportkörben remekeltünk, a kieséses szakaszban viszont nem volt szerencsénk" - folytatta a volt MTK-játékos, aki arról is beszélt, hogy kiért szorít majd a jövő szombati Bajnokok Ligája-döntőben. "Most már nincs más dolgunk, mint drukkolni a Bayern Münchennek a BL-döntőben, mert a németek sikere esetén az Anderlecht automatikusan főtáblára kerül."