Vágólapra másolva!
Európában mindenhol véget ért a szezon, és az Európa-bajnoki felkészülés van a figyelem fókuszában, így két kivételtől eltekintve álomcsapatunkban is csupa olyan játékos kapott helyet, aki valamelyik barátságos mérkőzésen nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Kapus:
Martin Bogatinov (Macedónia): A portugál válogatott nem brillírozott a macedónok elleni felkészülési mérkőzésen, de azért Bogatinov nem panaszkodhatott arra, hogy nincs elég dolga. A kapuson azonban még Cristiano Ronaldo szabadrúgásai sem tudtak kifogni.

Hátvédek:
Sztaniszlav Manolev (Bulgária): Az Eindhovenben légióskodó jobbhátvédnek volt mit bizonyítania a Hollandia elleni barátságos mérkőzésen, hiszen Manolev klubjában, a PSV-ben rengeteg kritikát kapott. Ezekre azonban csattanós választ adott azzal, hogy remekül futballozott, és az utolsó percben gólpasszt adott.

Damien Perquis (Lengyelország): Az Európa-bajnokság egyik házigazdája igyekszik minél több felkészülési mérkőzést játszani, a múlt héten kétszer is pályára lépett, és a letteket, majd a szlovákokat is 1-0-ra verte. Utóbbi találkozón a Franciaországból honosított középhátvéd, Perquis szerezte a győztes gólt.

Vedran Corluka (Horvátország): A horvát hátvéd, aki a védelem minden pontján bevethető, nem különösebben gólerős, de az utóbbi időben megtalálta góllövő cipőjét a válogatottban. Tavaly novemberben a törökök elleni pótselejtezőn volt eredményes, most pedig Észtország kapuját vette be.

Vaszilisz Toroszidisz (Görögország): A görög csapat elsősorban a védekezéséről híres, és jellemző, hogy az együttes egyik leggólveszélyesebb játékosa is egy hátvéd. A jobb és a bal oldalon egyaránt kiváló teljesítményre képes Toroszidisz ezúttal a szlovénok elleni felkészülési meccsen talált be egy lendületes felfutás után.

Középpályások:
Ashley Young (Anglia): Az angolok új szakvezetője, Roy Hodgson az első két Eb-meccsen nem számíthat Wayne Rooneyra, így a Norvégia elleni felkészülési meccsen a támadójátékot elsősorban Youngra építette, és a Manchester United szélsője győztes góllal bizonyította, hogy képes ellátni ezt a feladatot is.

Paulinho (brazil, Corinthians): A Vasco da Gama és a Corinthians közötti brazil párviadalt egyetlen gól döntötte el a Libertadores-kupa negyeddöntőjében, és ezt a találatot a Sao Paulo-i együttes középpályása, Paulinho szerezte, akit több európai sztárklub is csábít.

Marcelo Díaz (chilei, Universidad de Chile): A Sudamericana-kupa tavalyi chilei nyertese a Libertadores-kupában is ott van a legjobb négy között, a paraguayi Libertadot tizenegyesekkel búcsúztatta. Díaz a rendes játékidőben is betalált, majd a büntetőpárbajban is magabiztosan értékesítette tizenegyesét.

Landon Donovan (Egyesült Államok): Amióta Jürgen Klinsmann irányítja az USA válogatottját, a csapat egyre jobb eredményeket ér el. A héten Skócia ellen nyert 5-1-re, és a támadó középpályás Donovan mesterhármassal növelte góljai számát.

Csatárok:
Eren Derdiyok (Svájc): A német válogatott hívei alighanem arra számítottak a Svájc elleni felkészülési meccsen, hogy a Nationalelf kiegészítő játékosai bizonyítanak, de e helyett a svájci csapat aratott gólzáporos győzelmet. Ebben nagy szerepe volt a Bayer Leverkusenben légióskodó Derdiyoknak, aki mesterhármast ért el.

Hulk (Brazília): Hivatalosan a brazil A válogatott lépett pályára Dánia ellen a hét végén, azonban valójában ez a brazilok olimpiai csapata volt, más kérdés, hogy az Eb-re készülő dánok számára ez is túl erősnek bizonyult. Az FC Porto csatára, Hulk alaposan kitett magáért, egy félidő alatt két gólt is szerzett, a brazilok pedig 3-1-re nyertek.

www.globalsoccerapp.com