Vágólapra másolva!
A Kecskemét kétgólos győzelmet aratott a második félidőben végig emberhátrányban játszó Siófok otthonában a NB I 30., utolsó fordulójának szombati napján. A vendégek az Európa Liga-indulást jelentő negyedik hely megszerzéséért küzdöttek, ám hiába nyertek, a forduló előtt egypontos előnnyel negyedik Budapest Honvéd szintén győzött, így a kecskemétieknek meg kellett elégedniük a bajnoki ötödik hellyel.

NB I, 30. forduló:
FGSZ Siófok - Kecskeméti TE 0-2 (0-1)
Siófok, 1000 néző
v.: Kassai
Siófok: Rybansky - Mogyorósi (Kiss Zs. 82.), Nyári, Lengyel, Fejes - Haraszti, Eugene, Kecskés (Kanta Sz. 41.), Pál Sz. - Melczer (Fehér 76.) - Simon
Kecskemét: Antal (Németh G. 53.) - Koszó, Balogh B., Varga R., Forró - Savic, Cukic - Bori, Hegedűs (Tölgyesi 59.), Bertus (Máté 82.) - Lencse
gól: Lencse (46., 11-esből), Bertus (68.)
kiállítva: Lengyel (45.)
sárga lap: Kecskés (32.), illetve Savic (38.), Varga R. (67.)

A kecskemétiek a bajnoki negyedik helyért, a siófokiak pedig az idénybeli nyolcadik hazai győzelemért, illetve a nyolcadik hely megszerzéséért léptek pályára.

Az első félidő vendégfölénnyel telt, helyzetekben és labdabirtoklásban is a Kecskemét volt jobb, igaz, gólt nem rúgott volna, ha a félidő utolsó percében Lengyel nem szabálytalankodik Lencsével szemben a 16-oson belül, gól-, illetve emberhátrányba hozva ezzel együttesét.

A második játékrészben a vendégek újabb találatukkal el is döntötték a találkozót, ezzel együtt olykor a házigazdák is eljutottak Németh kapujáig, ám egy Haraszti-kapufánál többre nem futotta erejükből.