Vágólapra másolva!
Kenny Dalglish menesztése után a Liverpool máris előrukkolt egy hosszas listával a lehetséges utódokról. Az első helyen a Barcelonától idén leköszönt Josep Guardiola áll, de nem sokkal mögötte Roberto Martínez is ott nyomul.

Bár a Barcelonával négy év alatt 13 trófeát nyerő Guardiola áll a Liverpool kívánságlistájának élén, az edző korábban többször mondta, hogy egyéves pihenőt tervez, ha befejezi munkáját a katalánoknál. Reálisabbnak látszik tehát Roberto Martínez megszerzése, aki 15. helyre kormányozta a Wigan Athleticet. A csapat már engedélyt is adott az edzőnek a tárgyalásokra.

Ugyanakkor nem Guardiola az egyetlen jónevű edző a listán, sőt. Fabio Capello korábbi angol szövetségi kapitány és az év közben menesztett Chelsea-edző, André Villas-Boas is felmerült, akárcsak a Borussia Dortmunddal egymás után két bajnoki címet szerző Jürgen Klopp, vagy a Marseille-t irányító Didier Deschamps.

Közben az egyik jelölt, a Swansea City trénere, Brendan Rodgers máris visszautasította a klub ajánlatát, de a Liverpoollal korábban sikeres éveket eltöltő Rafael Benítez is vonakodik a visszatéréstől.

A Liverpool jövőre a harmadik Bajnokok Ligája nélküli évét kezdi meg, az Európa Ligában ugyanakkor elindulhat, miután Dalglishsal megnyerte a Ligakupát.