Vágólapra másolva!
A Dzsudzsák Balázzsal felálló Dinamo Moszkva 1-0-ra kikapott a Rubin Kazanytól az orosz kupa Jekatyerinburgban kupa döntőjét.

Ez a finn bomba végezte ki Dzsudzsákékat a kupadöntőben

orosz kupadöntő:
Jekatyerinburg
Dinamo Moszkva - Rubin Kazany 0-1
Dinamo
: Shunin - Shitov, L. Fernandez, Granat, Rykov - Samedov, Semshov - Misimovic, Voronin, Dzsudzsák - Kuranyi
Rubin: Ryzhikov - Ansaldi, C. Navas, Sharonov, Kuzmin - Natho, R. Jeremenko, Ryazantsev, Karadeniz - Valdes, Dyadyun
gól: Jeremenko (78.)

A Dinamo Moszkva kezdőcsapatában kapott helyet Dzsudzsák Balázs a Rubin Kazany elleni kupadöntőben, és végig is játszotta a meccset A magyar játékost nem sokszor keresték a társak, de az egész találkozó hagyott kívánnivalót maga után. A döntőt Jekatyerinburgban rendzeték meg, amelynek másodosztályú csapata van, azonban a második félidőben a telt házas közönség a két első ligás csapatot is kifütyülte a pocsék játék miatt.

A meccset végül egy jól eltalált lövés döntötte el, Jeremenko a 78. percben távolról a bal alsóba bombázott, így a Rubin Kazany 1-0-ra nyert, és elhódította a kupát.

A Dinamo biztosan trófea nélkül zárja a szezont, miután a bajnokságban is csak a negyedik helyen áll.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Vége, a Rubin Kazany nyerte a kupát.

A 91. percben Dzsudzsák szögletéhez felaszaladt a moszkvaiak kapusa is, felé jött a labda, de a kimozduló kolléga lehúzta előle.

Próbál támadgatni a Dinamo, de semmi átütőerő nincs a játékában.

A 82. percben Dzsudzsák hátrányból futotta le a védőjét, de beadásába az utolsó pillanatban beleléptek.

A 78. percben egy távoli lövésből megszerezte a vezetést a Rubin, a csapat legjobbja, Jeremenko lőtt 25 méterről nagy gólt . (0-1)

Végre egy focira emlékeztető jelenet! A 75. percben a kazanyi Natho 35 méterről lövésre szánta el magát, a labda a jobb kapufán csattant.

A 70. percben a közönség hullámzásba kezd, hogy szórakoztassa magát, ha már a két csapat nem teszi ezt meg. Halvány füttykoncert is jelzi, hogy többet is megtehetne a kupagyőzelemért mindkét együttes.

Mindkét csapat nagyon óvatos, a 66. percben a Dinamo már az ellenfél 16-osánál járt egy kontra végén, onnan sikerült néhány passz után hazaadni a kapusnak.

A 63. pecben egy bal oldali Rubin-beadás után a hosszú álldogáló Dzsudzsák szabadított fel.

Az 54. percben Jeremenko lőtt távolról, az erős, sarokba tartó lövést a Dinamo kapusa nehezen, de védte.

A 47. és az 50. perc között három alkalommal is teljesen üresen kérte a labdát Dzsudzsák a bal oldalon, de mind a háromszor a középen érkező Kuranyinak akartak passzolni, egyszer sem jutott el labda a német csatárhoz.

A 47. percben Dzsudzsák indult meg középre, jobbal jó labdát adott Kuranyinak, aki azonban lesen állt, így a játékvezető lefújta az akciót.

Elkezdődött a második félidő, Dzsudzsákkal a soraiban jött ki a Dinamo.

Vége az első félidőnek.

A 42. percben Dzsudzsák húzott be a labdával balról, áttette a jobb lábára, 18 méterről próbálkozott, de a gyenge, lapos lövés nem okozott gondot a Rubin kapusának.

A 39. percben egy bal oldali beívelésre kimozdult a Dinamo kapusa, de a labda helyett a saját csapattársa fejébe öklözött. A védő tudja folytatni a játékot.

Telt ház van a másodosztályú Jekatyerinburg stadionjában, de a nézők nem lehetnek elégedettek, a 35. percig szinte alig történt valami.

A 27. percben egy gyors Dinamo-kontra végén Kuranyi eltörte a labdát, így a gyenge lövést Ryzhikov magabiztosan védte.

A 21. percben egy kazanyi szabadrúgást Shunin öklözött ki.

A 17. percben egy bal oldali beadást remek ütemben csúsztatott meg a Rubin csatára, de Shunin hatalmas bravúrral védett. A kipattanót Jeremenko három méterről a felső kapufára lőtte.

A 12. percben megszerezhette volna a vezetést a Dinamo, egy gyors kontra végén azonban a második hullámban érkező moszkvai középpályás 15 méterről a kapus kezébe lőtte a labdát.

A 4. percben Dzsudzsák egy jó csellel átverte védőjét a bal oldalon, de egy másik kazanyi védő a 16-oson belül szögletre mentett.

Elkezdődött a meccs. Dzsudzsák Balázs a középpálya bal oldalán kezd a Dinamo Moszkvában.