Vágólapra másolva!
A müncheni Bajnokok Ligája-döntő után döntötte el Didier Drogba, hogy távozik a Chelsea-től. Közben hivatalosan is megerősítették, hogy tárgyal a Shenhua Shanghaijal.

"A BL-döntő megnyerése volt a fordulópont" - indokolta a Guardiannek adott interjújában a Chelsea stadionjának gyepén állva Didier Drogba, hogy miért hagyja el a Bajnokok Ligája döntőjét heroikus küzdelemben megnyerő angol csapatot.

"Történelmet írtunk, és azt akartam, hogy az emberek erre emlékezzenek, ezért úgy gondoltam, ez a legjobb idő a távozásra" - magyarázta az elefántcsontparti csatár, aki szerint nagyon régóta vártak a BL megnyerésére, és ez minden játékosnak óriási örömöt okozott.

A videóban Drogba arról nem beszélt, hogy melyik lesz a következő csapata, de közben a kínai Shenhua Shanghai tulajdonosa, Csu Csun hivatalosan is megerősítette, hogy a csatárral jelenleg is tárgyalnak. A kínai csapat játékos-edzője Nicolas Anelka, aki a Chelsea-ben együtt játszott Drogbával.

A 34 éves Drogba nyolc szezonon keresztül játszott a Chelsea-ben, összesen 10 címet szerzett csapatával, és 341 mérkőzésen 157 gólt lőtt.