Vágólapra másolva!
A csehek elleni idegenbeli és az írek elleni hazai meccsekre készülő válogatott hétfőn kezdi meg a felkészülést, de már csütörtökön és pénteken is tartott egy-egy edzést Telkiben Egervári Sándor szövetségi kapitány.

A kapitány azokat a játékosokat hívta meg a kétnapos összetartásra, akik klubcsapatukkal már hetekkel ezelőtt befejezték a szezont: "Nem lett volna szerencsés, ha a jövő heti edzőtáborozásra többen kéthetes szabadság után érkeznek, ezért döntöttünk úgy, hogy néhány labdarúgónak kétnapos összetartást rendezünk. Az elsődleges cél a formában tartás volt, a futballistáknak ugyanis a hosszabb szabadság után jövő héten nehezebb lett volna felvenniük a kívánt ritmust az edzéseken."

Egervári és segítője, Csábi József autós turnéba kezdett a péntek délelőtti edzés után: előbb elutaznak Pulába, hogy a horvát-észt meccsen megnézzék a vb-selejtezőben a rivális vendégeket, majd Grazba autóznak, ahol szombaton a cseh válogatott játszik felkészülési mérkőzést az augusztusi ellenféllel, Izraellel.

Csehországgal jövő pénteken, Írországgal három nappal később csap össze a magyar fociválogatott, az izraeliek elleni meccs augusztus 15-én lesz.