Vágólapra másolva!
A Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője, Jupp Heynckes szerint a Chelsea nagy hibát követne el, ha nem hagyná továbbdolgozni Roberto Di Matteót. Az angolok ideiglenes szakvezetője a győztes Bajnokok Ligája-döntő után beszélt már Roman Abramovics klubtulajdonossal, de nem árulta el, miről volt szó.

Elpusztíthatatlan volt a Chelsea, büntetőkkel nyerte a BL-t

Nézze meg a meccs góljait és a büntetőpárbajt!

Az olasz szakember André Villas-Boas márciusi menesztése után vette át az angol klub irányítását, azóta a csapat 62 százalékos győzelmi mutatóval rendelkezik: huszonegy mérkőzésből tizenhármat megnyert, ötször játszott döntetlent és csupán háromszor szenvedett vereséget.
A szombati BL-győzelem előtt két héttel már begyűjtötte az FA-kupát, a fináléban a Liverpoolt verte 2-1-re.

"A Chelsea vezetőinek most kellene hároméves szerződést ajánlani Di Matteónak" - javasolta. Ezt erősítette meg a Partizan Beogradtól pénteken távozó Avram Grant is, aki 2008-ban szintén beugróként szintén BL-döntőig menetelt a Chelsea-vel, de akkor büntetőkkel a Manchester United diadalmaskodott, és az izraeli szakember szerződését nem hosszabbították meg.

"Nem vagyok döntési pozícióban, de igen, ő a megfelelő ember. Amikor egy csapatot kevésbé ismert szakember vesz át, de nem megy a játék, mindenki azt mondja, az edző a hibás. De ha az ismeretlennel száguld a csapat, akkor meg kellene kapnia az igazi elismerőst. Így lenne igazságos" - nyilatkozta a The Sunnak.

Di Matteo elismerte, a szombati győzelem után váltott pár szót Roman Abramovics klubtulajdonossal, de nem árulta el, miről beszéltek. "Nem tartozik a nyilvánosságra, mi volt a téma. De Abramovics nagyon boldognak tűnt" - nyilatkozta az edző, hozzátéve, a BL-siker után nyugodt szívvel megy nyaralni. "Bármit is tartogat a jövő számomra, boldog leszek, tiszteletben fogom tartani a klub döntését."

"Robbie fantasztikusan dolgozott, amióta átvette a csapatot Elég csak ránézni a BL-trófeára. Erre nemcsak mi vártunk, hanem a tulajdonos is, aki rengeteg pénzt pumpált a csapatba, hogy Európa legjobbja legyen. Ma este megcselekedtük ezt, Robbie megérdemelné, hogy maradhasson. Annál többet nem tehetett, hogy megnyerje velünk az FA-kupát, majd a Bajnokok Ligáját." - nyilatkozta John Terry, a Chelsea védője, aki eltiltás miatt a lelátóról nézhette csak a müncheni finálét.

"Olyan ez, mint a lottósorsolás"

A Bayern története során eddig ötször jutott el büntetőpárbajig európai kupasorozatban, de most először szenvedett vereséget. Heynckes szerint, ha egy csapat a 83. percben vezet, annak nem szabad már elbuknia. "Saját magunkat vertük meg a sok kihagyott lehetőséggel" - tette hozzá.

"Úgy gondolom, a Bayern nagyon jól játszott ma este. Valószínűleg több helyzete is volt, mint nekünk" - mondta a döntőt követően kollégája, Di Matteo. "De a végén, amikor a büntetőrúgások jönnek, egy kis szerencsére is szükség van, és néha olyan ez, mint a lottósorsolás. Ma este egy kicsit szerencsésebbek voltunk, mint a Bayern. Számunkra, a klubunk számára ez egy történelmi siker, hiszen a Chelsea először tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját."