Vágólapra másolva!
A holland PSV Eindhoven labdarúgócsapatának vezetői csütörtökön bejelentették, hogy egyéves szerződést kötnek az Európa-bajnokság után Dick Advocaattal, az orosz válogatott jelenlegi szövetségi kapitányával.

A 64 éves holland szakember 1995 és 1998 között már volt a PSV edzője, a csapattal 1996-ban Holland Kupát, egy évvel később pedig bajnokságot nyert. Azóta a skót Glasgow Rangers, a német Borussia Mönchengladbach és az orosz Zenit vezetőedzője, illetve a holland, a dél-koreai, valamint a belga válogatott szövetségi kapitánya volt, jelenleg pedig a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-re készülő orosz csapat szakmai munkáját irányítja.

A PSV Eindhoven a csalódást keltő harmadik helyen végzett a holland bajnokságban, így a következő szezonban nem indulhat a Bajnokok Ligájában. A klubvezetők nem hozták nyilvánosságra a szerződés anyagi részleteit, de annyit elárultak, hogy a tréner visszautasított egy rendkívül kedvező oroszországi ajánlatot, hogy visszatérhessen Eindhovenbe.

Dick Advocaat május elsején, a Voetbal International nevű szaklapnak nyilatkozva árulta el, hogy odahaza, korábbi klubcsapatánál folytatja pályafutását. Az oroszokhoz 2010 áprilisában két plusz két évre írt alá, de hogy miért nem marad az Európa-bajnokság után is a válogatottnál, annak okairól nem beszélt.