Vágólapra másolva!
Lassan minden kérdésre választ kapunk ebben a szezonban az európai labdarúgásban: megvan az olasz bajnok és az angol kupagyőztes is, sőt, a Premier League elsőségéért folytatott verseny is eldőlni látszik. Az aranyvárományos Manchester City két játékossal is képviselteti magát az álomcsapatban, amelyből természetesen Messi sem hiányozhat.

Kapus
Petr Cech (cseh, Chelsea): A londoni klub két döntője közül az elsőt megnyerte, az FA-kupa elhódításában nagy szerepe volt Cechnek is, aki hihetetlen bravúrral piszkálta ki a liverpooli Andy Carroll fejesét a léc alól.

Hátvédek
Thomas Heurteux (francia, Caen): A francia bajnokság tabellájának alsó régiója rendkívül szoros, és a kiesés elleni küzdelemben minden győzelem nagyon sokat ér. Könnyen lehet, hogy a Caen jobbhátvédje a Lorient ellen szerzett győztes találatával az élvonalbeli tagságot biztosította csapatának.

Vincent Kompany (belga, Manchester City): A hét úgy kezdődött, hogy még a Manchester United állt az élen a Premier League-ben, de a City hétfőn megnyerte városi rangadót, és az első helyre ugrott. A manchesteri derbin Kompany fejelte a győztes gólt, majd a hét végén a Newcastle United bombaformában lévő csatársorát is kikapcsolta a játékból.

Anton Ferdinand (angol, Queens Park Rangers): Buzsáky Ákos együttese még mindig megmenekülhet a kieséstől, és hogy a csapatnak erre még van esélye, az a hét végi, Stoke City elleni győzelemnek köszönhető. A meccsen Ferdinand hibátlanul játszott hátul, elöl pedig gólpasszt adott Djibril Cissének.

Daniel Wass (dán, Evian): A Ligue 1 újonca meglepően jól áll a bajnokságban, és a csapat a múlt héten is remekelt, hiszen előbb pontot szerzett a listavezető Montpellier otthonában, majd legyőzte az Ajacciót - utóbbi találkozón a balhátvéd Wass szerezte a győztes gólt.

Középpályások
Jakub Blaszczykowski (lengyel, Borussia Dortmund): A dortmundiak bajnokcsapatként igazi gálamérkőzést rendeztek az ebben maximálisan partner Freiburg ellen hazai pályán, és a főszerepet természetesen megint a lengyel különítmény játszotta, amelyből a jobbszélső Blaszczykowski két góllal vette ki a részét a győzelemből.

Yaya Touré (elefántcsontparti, Manchester City): Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a City megnyeri a bajnoki címet, és ebben az esetben nagyon sokat köszönhet Yaya Tourénak, aki az idény során végig kiemelkedően futballozott, a hét végén pedig kétszer is betalált a Newcastle United ellen.

Riccardo Montolivo (olasz, Fiorentina): A firenzeiek Novara elleni bajnokija elsősorban a Delio Rossi és Adem Ljajic közötti balhé miatt maradt emlékezetes, pedig a klubtól a nyáron valószínűleg távozó Montolivo két gólt is szerzett, gyakorlatilag megmentve az együttest a kieséstől.

Anisz Ben-Hatira (tunéziai, Hertha BSC): A berliniek egyelőre megmenekültek a kieséstől, és osztályozón biztosíthatják élvonalbeli tagságukat, amihez az kellett, hogy a hét végén nyerjenek a Hoffenheim ellen, és ez össze is jött nekik, köszönhetően Ben-Hatira két góljának.

Csatárok
Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A bajnoki cím elúszott a katalánok számára, ám mindez a jelek szerint egyáltalán nem vetette vissza Messit, aki továbbra is egészen elképesztő tempóban ontja a gólokat. A múlt héten két mérkőzésen hetet szerzett: hármat a Málaga és négyet az Espanyol ellen.

Diego Milito (argentin, Internazionale): A milánóiak szezonjának alakulása hullámvasúthoz hasonlít, jelenleg éppen a topon vannak. A milánói derbit 4-2-re nyerte meg a csapat, és Diego Milito mesterhármast rúgott, kétszer ugyan tizenegyesből talált be, de az egyik büntetőt ő maga harcolta ki.

www.global-soccer.eu