Vágólapra másolva!
A már bajnok és veretlen Debrecen háromgólos győzelmet aratott a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén. A kispestiek sikerükkel bebiztosíthatták volna az Európa Liga-indulást érő negyedik helyüket.

NB I, 29. forduló:
Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 0-3 (0-1)
Bozsik-stadion, 2000 néző
v.: Németh Á.
Budapest Honvéd: Kemenes - Lovric, Botis, Debreceni, Vidovic - Ivancsics (Czár, 56.), Horváth A. (Johnson, 64.), Vécsei, Hidi, Faggyas (Németh N., 61.) - Délczeg.
DVSC-TEVA: Verpecz - Nagy Z., Máté P., Mészáros N., Korhut - Rezes (Ramos, 74.), Varga J., Bouadla, Yannick (Szakály P., 46.) - Meyé (Bódi, 65.), Coulibaly.
gól: Rezes (33.), Bouadla (75.), Coulibaly (80.)
sárga lap: Németh N. (74.), illetve Varga J. (42.), Meye (54.)


Ugyan az első félidőben veszélyesebb támadásokat vezetett a Honvéd, mégis a félgőzzel játszó, már bajnok Debrecen vonulhatott előnnyel az öltözőbe a szünetben, miután Rezes a tizenhatos bal sarkától gyönyörű gólt csavart ballal a hosszú felső sarokba. A Honvéd egy Vidovic-szabadrúgás után járt a legközelebb a gólhoz, de a balhátvéd lövése a kapufán csattant.

A folytatásban a Honvéd ugyan próbálkozott, de nem volt átütőerő a támadásaiban, míg a Debrecen két újabb góllal végleg eldöntötte a találkozó sorsát, előbb Boudla lőtt szabadrúgásból a jobb sarokba, majd az algériai-francia légiós labdaszerzése után a gólkirályi címre pályázó Coulibaly is betalált.