Vágólapra másolva!
Több csapat sorsát is befolyásolta a szombati BL-döntő kimenetele. Közülük a legnagyobb vesztes a Tottenham, mely a Chelsea-siker miatt nem indulhat a következő sorozatban.

Az európai szövetség (UEFA) szabályai szerint a címvédő Chelsea automatikusan tagja a következő idény főtáblás mezőnyének, mivel azonban egy országból maximum csak négy csapat indulhat, az angol bajnokságban negyedikként zárt Tottenhamnek le kell mondania a BL-selejtezős indulás jogáról, és ehelyett csak az Európa Ligában próbálkozhat.

Az UEFA 2005-ben hozta ezt a szabályt, miután a Premier League-ben csak ötödik Liverpool megnyerte a Milan elleni BL-döntőt, és a következő szezonban öt szigetországi klub indulhatott a legrangosabb kontinentális sorozatban. Azóta ez nem megengedett.

A Tottenham mellett még négy másik egyesületet érint a Chelsea győzelme. Juhász Roland csapata, a belga Anderlecht a Bayern sikere esetén főtáblás lett volna a BL-ben, így azonban már az utolsó selejtezőkörben pályára kell lépnie, míg a svájci FC Baselnek már a harmadik kvalifikációs körben be kell kapcsolódnia a küzdelmekbe, azaz egy helyett két riválist kell búcsúztatnia a csoportkörbe kerüléshez.

A máltai és északír bajnok, a Valletta és a Linfield a második helyett már az első körben pályára lép a selejtezőben.