Vágólapra másolva!
Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik Bogdán Ádám, hogy klasszissá váljon boltoni kapusedzője szerint. Phil Hughes hosszasan dicsérte Bogdánt, és arról az estéről is mesélt, amikor először megérezte, hogy kezdőkapus lehet az első csapatban.

"Senki sem elégedettebb Bogdán Ádám fejlődésével a Bolton Wanderers kapusedzőjénél, Phil Hughes-nál" - olvasható az angol csapat honlapján megjelent terjedelmes cikkben, amelyben a kapusedző hosszasan dicséri a 24 éves magyar kapust, aki január óta zsinórban 24 meccsen védett a Premier League-ből kiesett csapatban.

"Amikor több mint két évvel ezelőtt először találkoztunk, rögtön megkedveltük. Bár akkor két nagyon jó kapusunk volt Jussi Jaaskelainen és Ali al-Habszi személyében, Ádámon látszott, hogy van benne potenciál. Aztán a 2009/2010-es szezon végén kitűnően védett a Manchester City elleni tartalékbajnoki döntőben. Az volt az az este, amikor megéreztük, hogy beverekedheti magát az első csapatba" - emlékezett vissza Hughes.

Hughes azt mondta, hogy a Bolton honlapja által szerénynek és alázatosnak jellemezett Bogdánon tavaly nyáron látta, hogy nagyon be szeretne kerülni az első csapatba. Hughes szerint Bogdán pazarul védett, amikor Jaaskelainen sérülése miatt bekerült a kezdőcsapatba, de őt ez nem lepte meg, mert szerinte Bogdán minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami szükséges ahhoz, hogy klasszissá váljon.

"A felépítése, a mentális ereje és a munkamorálja is alkalmassá teszi erre, ráadásul mindig releváns kérdéseket tesz fel. Még nagyon sok munka vár rá, de ezt ő tudja a legjobban" - tette hozzá. "Egy dolgot nagyon kedvelek benne - nagyon pozitív a hozzáállása és jól kezeli a dolgokat" - folytatta áradozását Hughes.

A kapusedző szerint arról sem szabad megfeledkezni, hogy Bogdán a magyar válogatottban is rendszeresen kezd. Hughes szót ejtett Jaaskelainenről is, aki szerinte elég bölcs és tapasztalt ahhoz, hogy elfogadja a menedzser döntését. A finn kapushoz kapcsolódó hír, hogy brit lapinformációk szerint a West Bromwich Albion szeretné leigazolni.

Az elmúlt időszakban Bogdán számos dicséretet kapott. A Bolton szurkolói az év játékosának választották, tavasszal pedig többször beválasztotta a hét csapatába a BBC és a Soccernet.com. A Tottenham Hotspur edzője, Harry Redknapp pedig azt mondta a Bolton elleni FA-kupa negyeddöntőjük után, hogy Bogdáné "az egyik legjobb kapusteljesítmény volt, amit valaha látott."