Vágólapra másolva!
 Két év után távozik a német Schalke 04 együttesétől Raúl, a csapat spanyol futballsztárja. A 34 éves támadó csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését. Sajtóinformációk szerint Katarba tart, ahol kilencmillió eurós fizetést ígértek neki. 

"Nem Európában képzelem el a folytatást, hanem egy kisebb bajnokságban. Csodálatos két idényt töltöttem el itt, és azt tehettem, amit mindig is a legjobban szerettem: játszani, játszani, játszani. Külön köszönöm a szurkolók támogatását" - mondta a játékos, aki az elmúlt két szezonban állítólag évi hétmillió eurót keresett, a következőre viszont csak négymilliót kínáltak neki.

Horst Heldt, a Schalke menedzsere közölte: 2013-ban Raúl búcsúmeccsen köszön el a klubtól - várhatóan egy spanyol csapat ellen -, és visszavonultatják a 7-es mezét is.

Raúl 2010-ben addigi egyetlen felnőtt klubjától, a Real Madridtól szerződött a gelsenkircheni csapathoz, amelynek színeiben eddig 27 Bundesliga-gólt jegyzett. A spanyol támadó karrierje során 71 gólt lőtt a Bajnokok Ligájában, amivel vezeti az örökranglistát; a Reallal háromszor nyerte meg a BL-t, és tavaly elődöntőt játszott a Schalkéval. Az európai kupákban összesen 76 találatot ért el, ezzel szintén csúcstartó.