Vágólapra másolva!
José Mourinho sajátos módon próbálta meg a csapatérdek felé terelni a Real Madrid játékosait a Bayern elleni BL-elődöntő szerdai visszavágója előtt. A portugál akár azt is bevállalná, hogy csapata nélküle vívja meg a BL-döntőt.

A portugál tréner kiemelte, hogy négy játékosa, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Fabio Coentrao és Gonzalo Higuaín is egy sárga lapra van attól, hogy a döntőről eltiltsák, ezzel együtt szerinte focistáinak most nem erre, hanem a csapat érdekeire kell figyelniük.

"Egy játékos nem lehet egoista" - idézte a Telegraph a portugál trénert. "A legfontosabb, hogy elérjük a döntőt. Én például most azonnal aláírnék egy olyan opciót, hogy a müncheni döntő idején otthon kell maradnom, de cserébe a csapatom ott lehet a pályán."

A szerdai Bayern München elleni visszavágót felvezető sajtótájékoztatón a tréner újra kijelentette, hogy szívesen maradna a következő idényben is a Realnál. "Egy klubnál négy-öt évet érdemes eltölteni" - fogalmazott Mourinho.

A portugál arra is kitért, hogy szerinte a Bajnokok Ligája nem feltétlenül fontosabb, mint a hazai bajnokság, miután előbbit nem mindig a legjobb csapat nyeri meg, míg utóbbinál ez nem fordulhat elő.

A Bayern-Real elődöntő első meccsén Münchenben a német csapat győzött 2-1-re.