Vágólapra másolva!
Többoldalú stratégiai megállapodást kötött az AS Roma a Disney-csoport tulajdonában lévő ESPN Wide World of Sports Complex-szel. Az olasz csapat a minden igényt kielégítő létesítményben tartja majd a téli felkészülését, - írta a Sportsmarketing.hu.

A hat évre szóló együttműködés értelmében az ESPN WWSC lett a háromszoros olasz bajnok hivatalos téli edzőközpontja. Az AS Roma ezen kívül partneri szerepet kap a Disney-csoport tulajdonába tartozó korosztályos tornákon, és benevezi saját akadémiai csapatait a Disney' Soccer Showcase-re, amely az Egyesült Államok egyik legrangosabb ifjúsági kupája. Az olaszok továbbá kiemelt reklámfelületekkel rendelkezhetnek a létesítményen belül. A megállapodás bejelentésekor még Miki egér is kapott egy, a nevével ellátott Roma-mezt.

Az AS Roma partnersége megerősíti komplexum vezető szerepét a tengerentúli sportéletben, különös tekintettel az ifjúsági sportban betöltött pozíciójára. Az olasz klub olyan nagy nevekhez csatlakozik a Disney-létesítmény használatával, mint a Tampa Bay Buccaneers (NFL), az Orlando Magic (NBA), vagy az Atlanta Braves (MLB).

Az ESPN Wide World of Sports Complex egy 89 hektáron elterülő, százmillió dollárból épített sportkomplexum az egyesült államokbeli Lake Buena Vistában. A komplexumban többek között atlétikai, labdarúgó, amerikai futball, baseball- és teniszpályák is megtalálhatók, a különböző méretű csarnokokban pedig kosárlabda- és röplabda-mérkőzéseket, valamint torna és küzdősport versenyeket is rendezhetnek.