Vágólapra másolva!
A magyar bundabotrányban korábban szervezési és fordítási feladatokkal megbízott D. Károly a Becsöngetünk és elfutunk című dokumentumfilmben elmondta, nemzetközi és válogatott meccsen is bundáztak magyar labdarúgók.

A Szerbiában élő D. Károly pár éve egy kockás füzetben hatvan, Magyarországon játszó játékos nevét fedte fel Vajda Györgynek, a Nemzeti Sport újságírójának, olyan játékosokét - volt közöttük román, horvát és bosnyák is -, akik részt vettek a meccsek manipulálásában.

D. Károly szerint 2001 és 2005 között huszonhat magyar bajnoki, egy Magyar Kupa-meccs, valamint két nemzetközi kupameccs és egy válogatott találkozó eredményét befolyásolta egy bűnszervezet.

Utóbbi három meccset meg is nevezte a férfi, eszerint a Dunaferr-Olimpiakosz Nicosia UEFA-kupa-selejtező visszavágóját, a Zalaegerszeg Manchester elleni BL-visszavágóját, valamint a magyar válogatott Horvátország elleni meccsét manipulálták. D. szerint a Dunaferrből négy játékos volt érintett, közülük háromnak a posztját is elárulta, az egyik középhátvéd, egy középpályás, és egy visszavont csatár vett részt a bundában, és a macedón játékvezetői hármast is megkörnyékezték a bűnözők.

A D. Károly által említett meccsek jegyzőkönyvei

UEFA-kupa 2001-2002, selejtező, visszavágó:
Dunaferr - Olimpiakosz Nicosia (ciprusi) 2-4 (0-2)
Győr, 3500 néző
v.: Lazarevszki (macedón)
Dunaferr: Petry - Kiss Gy., Bagoly (Lengyel, 46.), Éger, Molnár - Penksa (Nikolov, 13.), Zováth, Jäkl, Rósa - Tököli, Sowunmi (Baranyi, 65.)
Nicosia: Petridesz - Haralambosz, Kosztasz, Joannu (Sztavru, 92.) - Arisztokleosz, Djedovic, Hacsaturjan, Temisztokleosz (Assziotisz, 82.), Ciaklisz - Radoszavljev (Panagiotu, 95.), Kozlej
gól: Sowunmi (47.), Tököli (61.), illetve Kozlej (24.), Radoszavljev (36.), Temiszteklosz (58.), Arisztokleosz (63.)

BL 2002-2003, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Manchester United (angol) - ZTE 5-0 (3-0)
Manchester, Old Trafford, 67 ezer néző
v.: Batista (portugál)
MU: Carrol - Ph. Neville, Ferdinand (O'Shea ,68.), Blanc, Silvestre - Beckham (Forlán, 71.), Keane, Verón, Giggs - Van Nistelrooy, Scholes (Solksjaer, 48.).
ZTE: Ilic - Csóka, Urbán, Budisa, Szamosi - Babati (Turi, 74.), Ljubojevic (Faragó, 59.), Molnár, Vincze O. (Balog Cs., 64.) - Kenesei, Egressy.
gól: Van Nistelrooy (6., 75., a másodikat 11-esből), Beckham (15.), Scholes (21.), Solskjaer (85.)
piros lap: Ilic (74.)

Barátságos mérkőzés, 2002.05.08.:
Magyarország - Horvátország 0-2 (0-2)
Pécs, 10 000 néző
v.: Stuchlik (Gorgon, Hocha - mindhárom osztrák)
A magyar csapat összeállítása: Király Gábor (Babos Gábor, 46.) - Bódog Tamás (Korolovszky Gábor, 11.), Dragóner Attila, Juhár Tamás, Lőw Zsolt - Sowunmi Thomas (Böőr Zoltán, 74.), Pintér Zoltán (Rósa Henrik, 56.), Dárdai Pál, Tóth Norbert (Kuttor Attila, 91.) - Waltner Róbert (Gera Zoltán, 46.), Tököli Attila (Fehér Miklós, 60.).
gól: Dárdai (12., öngól), N. Kovac (22.)


A ZTE Old Traffordon játszott meccséről D. azt mondta, legalább négy játékos tudott arról, hogy minimum négy góllal kell veszítenie a magyar bajnoknak. A kétgólos horvát győzelmet hozó válogatott meccsen pedig az egyik védő volt az, akit megkerestek a talákozó előtt, hogy minimum két góllal veszítsen a magyar csapat.

"Válogatott szinten hárman-négyen meg tudtak egy meccset csinálni" - állította D., aki azt is hozzátette, az érintett időszakban három csapat, az FTC, az MTK és a Debrecen nem volt benne a bundában, viszont egy Gyuri nevű újságíró és egy zenész is szerepet kapott a játékosok beszervezésében.