Vágólapra másolva!
Az AC Milan és az FC Barcelona a héten megmutatta, hogy egy gól nélküli mérkőzés is lehet érdekes és izgalmas, más kérdés, hogy álomcsapatunkba így nehéz bekerülni. Egy milánóinak azért így is sikerült, mint ahogy a Real Madrid éa a Bayern München is képviselteti magát a világválogatottban.

Kapus
Estebán Alvarado (Costa Rica-i, AZ Alkmaar): A holland csapat kapusa arról lett híres, hogy az Ajax elleni kupameccsen megütötte a pályára befutó és őt megtámadó szurkolót, de a múlt héten az Európa Ligában a Valencia ellen megmutatta, hogy védeni is nagyon jól tud, hiszen több bravúrt is bemutatott.

Hátvédek
Brice Dja Djedjé (elefántcsontparti, Evian): A francia bajnokság újoncát a szezon előtt mindenki biztos kiesőnek tartotta, de jelenleg stabil középcsapat, a tizedik helyen áll. A hét végén idegenben győzte le a Lorient-t, és a mindent eldöntő találatot a jobbhátvéd Dja Djedjé szerezte.

José Antonio Dorado (spanyol, Betis): A sevillai zöld-fehérek a hétvége egyik legváratlanabb győzelmét aratták, idegenben verték 2-0-ra a BL-t küzdő Málagát. Az andalúz csapat védelme tökéletesen zárt, a középhátvéd Dorado pedig még gólt is szerzett, a szezon során először.

Antolín Alcaraz (paraguayi, Wigan): Élesedik a kiesés elleni küzdelem a Premier League-ben, és a Wigan is igyekszik menekülni. A csapat a hét végén a Stoke City ellen nyert 2-0-ra, paraguayi középhátvédje, Alcaraz a lehető legjobbkor szerezte első gólját a szezonban.

Luca Antonini (olasz, AC Milan): A hét csúcsrangadóját a Bajnokok Ligájában vívták, ahol a Milan megúszta kapott gól nélkül a Barcelona ellen, és ezért elsősorban a védelmét illeti dicséret. Főleg a balhátvéd Antonini volt elemében, aki a hétvégi, Catania elleni bajnokin is rengeteg kiváló belépővel hívta fel magára a figyelmet.

Középpályások
Arjen Robben (holland, Bayern München): A bajorok remek hetet zártak, hiszen nemcsak a BL-elődöntőhöz, hanem a bajnoki címhez is közelebb kerültek, köszönhetően a Borussia Dortmund botlásának. Robbenre ismét nem lehetett panasz, az Olympique Marseille és a Nürnberg ellen is eredményes volt.

Samba Diakité (mali, Queens Park Rangers): Buzsáky Ákos együttese januárban igyekezett megerősíteni keretét, és az új szerzemények között volt a francia Nancytól kölcsönvett Diakité is. A védekező középpályás az Arsenal ellen elemében volt, remekül rombolt, és arra is volt ereje, hogy odaérjen a kapu elé, megszerezve a győztes találatot.

Arturo Vidal (chilei, Juventus): Tovább tart a torinóiak veretlenségi sorozata a Serie A-ban, sőt, a Napoli ellen rangadót nyertek, és így közelebb kerültek a tabellán az AC Milanhoz. A találkozón Vidal a tőle megszokott módon hatalmas mezőnymunkát végzett, és szerzett egy szépségdíjas találatot is.

Sebastian Larsson (svéd, Sunderland): A Manchester City egészen e hétig minden hazai mérkőzését megnyerte, de a Sunderland megszakította ezt a sorozatot. A Fekete Macskák a győzelemhez is közel álltak, de az egy ponttal sem lehetnek elégedetlenek, a kétgólos Larsson különösen nem.

Csatárok
Karim Benzema (francia, Real Madrid): José Mourinho csapata továbbra is ellenállhatatlan, a gólgyártásból a francia támadó is egyre nagyobb arányban veszi ki a részét. Benzema az APOEL Nicosia és az Osasuna ellen is duplázott, Pamplonában egészen fantasztikus kapásgólt lőtt.

Diego Milito (argentin, Internazionale): A szezon második edzőcseréje a milánói klubnál egyelőre jól sült el, hiszen a csapat első mérkőzését megnyerte Andrea Stramaccionival, ráadásul látványos támadó játékkal. A Genoa elleni 5-4-es diadalból Milito mesterhármassal vette ki a részét.

www.global-soccer.eu