Vágólapra másolva!
Lassan kezd rutinná válni, de Lionel Messi hétről hétre olyan teljesítményt nyújt, hogy képtelenség kihagyni az aktuális heti álomcsapatból. A szenegáli balhátvéd, Omar Daf viszont először került be a világválogatottba, ehhez csak annyi kellett, hogy több mint 150 bajnoki után megszerezze első gólját.

Kapus
Ruí Patricio (portugál, Sporting): A lisszaboni csapat egygólos előnyből várhatta a Metaliszt Harkiv elleni visszavágót az Európa Ligában, de ahhoz, hogy ezt meg is őrizze, kapusának bravúrjaira is szükség volt. Ruí Patricio 1-1-es állásnál tizenegyest is védett.

Hátvédek
Braniszlav Ivanovic (szerb, Chelsea): Tovább tart a londoniak edzőcserét követő jó formája, bejutottak a legjobb négy közé a BL-ben, és a bajnokságban is versenyben vannak a negyedik helyért. Ivanovic a Benfica ellen is jól futballozott, a hétvégi bajnokin a Wigannak már gólt is lőtt - más kérdés, hogy ezt lesről tette.

Adel Rami (francia, Valencia): A középhátvéd a múlt héten két mérkőzésen lépett pályára, és míg az Alkmaar ellen elsősorban azt mutatta be, hogy az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát, hiszen két gólt is fejelt, addig a Real Madrid otthonában a védekezőtudományára volt szükség - de abban sem volt hiba, hiszen a Valencia pontot szerzett a Bernabéuban.

Leonardo Bonucci (olasz, Juventus): Egy hét alatt nagyot fordult a világ a torinóiakkal, hiszen a Juve kihasználta a Milan botlását, és átvette a vezetést a tabellán. A Palermo ellen sokáig képtelen volt betalálni a csapat, azonban a második félidőben Bonucci fejese megtörte az ellenfél ellenállását.

Omar Daf (szenegáli, Brest): A kiesés ellen küzdő kiscsapat nagy skalpot gyűjtött be a Ligue 1-ben, hiszen a címvédő Lille-t győzte le 3-1-re, de még ennél is nagyobb meglepetést jelentett az első gól szerzőjének kiléte. Daf ugyanis eddigi pályafutása során egyetlen találatot sem ért el, pedig több mint 150 alkalommal játszott az élvonalban.

Középpályások
Michu (spanyol, Rayo Vallecano): A harmadik számú madridi klub gólparádét rendezett az Osasuna ellen a hét végén. A Rayo 6-0-ra nyert, és a gólok közül kettőt is a támadó középpályás Michu ért el, így már 15 találata van ebben a szezonban, így a második legeredményesebb spanyol a ligában.

Kwadwo Asamoah (ghánai, Udinese): Az udinei együttes előző öt bajnokiján képtelen volt nyerni, és így elúszni látszott számára a dobogó, azonban a Parma ellen végre megtört a jég. Ebben nagy szerepe volt a ghánai középpályásnak, aki két gólt lőtt.

Stefano Mauri (olasz, Lazio): A sérülésektől megtizedelt római csapat továbbra is tartja magát a harmadik helyen a Serie A-ban, és a csapat a hét végén rangadót nyert a Napoli ellen. 1-1-nél Mauri szépségdíjas gólja hozta meg a fordulatot, a középpályás ollózva vette be a nápolyiak kapuját.

Bakaye Traoré (mali, Nancy): A francia bajnokság kedvelt vadászterülete az európai sztárkluboknak, és a Nancy meccseit az utóbbi időben Traoré miatt látogatják a megfigyelők. A középpályás a hét végén a Dijon ellen kétszer is eredményes volt, és a legutóbbi három meccsen négy gólt szerzett.

Csatárok
Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): Nincsen világválogatott a katalánok szupersztárja nélkül. Messi a múlt héten hozta a tőle megszokott átlagot: kétszer volt eredményes az AC Milan ellen a BL-ben, majd két gólt ért el a bajnokságban is a Real Zaragoza ellen.

Papiss Demba Cissé (szenegáli, Newcastle United): A Szarkák alighanem az év igazolását hajtották végre, amikor januárban megvették a szenegáli támadót a Freiburgtól. Cissé eddig nyolc bajnokin kilenc gólt ért el, a múlt héten a Swansea City ellen egy duplával segítette győzelemre csapatát.

www.global-soccer.eu